HomeNieuwsBedrijven en personenAviko kiest met klapbak voor duurzaamheid

Aviko kiest met klapbak voor duurzaamheid

aviko-duurzaam

Aviko is voor het transport van verse friet deels overgestapt op een klapbak van Euro Pool System. De keuze voor meermalige verpakkingen past na een jaar van uitproberen goed in het duurzaamheidstreven van de ‘Aardappel Verwerker uit Keppel en Omstreken’. Aviko merkt, zo meldt Logistiek.nl, dat bij grote klanten dezelfde trend naar duurzaamheid gaande is. “Zij dringen steeds meer aan op het aanleveren in meermalige verpakkingen”, stelt transportmanager Frank Scholten van Aviko.

Geen verpakkingsafval

aviko-logo“Klanten zien het als hun maatschappelijke verantwoordelijkheid om het verpakkingsafval terug te dringen.” Vooral de grote afnemers willen volgens hem geen dozen meer. “Zij geven de voorkeur aan meermalige verpakkingen, omdat zij ook het verpakkingsafval willen terugdringen.” Gekozen werd voor één type klapkrat van Euro Pool System, waarin twee zakken van elk vijf kilo verse friet passen. Scholten: “Onze grootste klanten kenden dit gangbare poolsysteem al. De Europese dekking vinden wij heel belangrijk. Bovendien zijn de bakken altijd voldoende beschikbaar en schoon.”

Retourlogistiek

“Wij leveren aan eindklanten én aan grossiers. Het is voor ons heel prettig dat Euro Pool System ook de retourlogistiek regelt vanaf al die verschillende locaties. Daar hebben wij geen omkijken meer naar”. Ook over het statiegeld is volgens Scholten geen discussie. “Iedereen kent en begrijpt het. Bovendien is de verpakking inklapbaar, wat zorgt voor een efficiënt transport. Zes lege kratten nemen even veel plaats in als één volle krat.” Vooral in Duitsland wordt de verpakkingswijze met de meermalige inklapbare kratten omarmd. Tien procent van onze productie van verse friet voor de foodservicemarkt verpakken we nu zo, wat neerkomt op 1,6 miljoen roulaties per jaar. Dat aantal groeit gestaag. We verwachten bij de diverse verse aardappelspecialiteiten deze overstap ook te maken.”

Bron: Logistiek.nl