HomeNieuwsBedrijven en personenAvery Dennison viert 75-jarig bestaan

Avery Dennison viert 75-jarig bestaan

avery-75-jaar

Avery Dennison Corporation, het resultaat van één man met inzicht in de behoeften van detailhandelaren, vierde vandaag zijn 75-jarig bestaan. Om dit te markeren, luidden voorzitter, president en CEO Dean A. Scarborough, en het managementteam van het bedrijf vandaag de slotbel op de New York Stock Exchange.

avery-logoAvery Dennison is opgericht door R. Stanton Avery in juni 1935. Hij was de uitvinder van het eerste zelfklevende etiket en ontwikkelde de eerste machine om labels te produceren, dit alles in een zolderkamer boven een bloemenwinkel in het centrum van Los Angeles. De omzet uit de verkoop van verwijderbare, zelfklevende prijsetiketten aan cadeauwinkels en andere winkeliers bedroeg over de eerste zes maanden in totaal $1.391.

In de loop van zijn carrière verkreeg hij 18 patenten op zelfklevende materialen en productietechnologieën. Het bedrijf, dat naar hem is vernoemd, is uitgegroeid tot een wereldwijde marktleider op het gebied van etiketteer- en verpakkingsoplossingen, retail branding- en informatieoplossingen, en organisatie- en identificatieoplossingen voor zowel bedrijven als consumenten met een omzet van 6 miljard dollar.

“Innovatie ter bevordering van de totale bedrijfsvoering van klanten is al sinds 1935 de drijfveer van Avery Dennison”, vertelt de heer Scarborough. “Avery Dennison is overal aanwezig en heeft invloed op het dagelijkse leven van iedereen – zo zijn we aanwezig op de producten in de winkels waar ze winkelen, de kleren die ze dragen, de auto waarmee ze rijden, de borden rond de snelwegen, de kantoren waar ze werken en scholen waar ze naartoe gaan.”

“Vandaag geven we het erfgoed van onze oprichter gestalte via onze nieuwe visie: In alles wat wij produceren en doen helpen we merken inspirerender te zijn en de wereld intelligenter te maken”, zegt Scarborough. “Ook nu we het verleden eren ben ik enthousiast over de toekomst. Avery Dennison heeft altijd gestaan voor innovatie en dit zal ook in de toekomst zo zijn. Met investeringen in nieuwe markten, producten en technologieën om onze klanten over de hele wereld nog beter te bedienen, blijft het bedrijf altijd vooroplopen in de markt.”

Het bedrijf is van plan het hele jaar door herdenkingsevenementen te houden. Meer informatie over de geschiedenis van Avery Dennison is beschikbaar op een nieuwe website: www.averydennison75years.com.