HomeMachinesEtiketteren en printenAvery Dennison optimaliseert bedrijfsprocessen Desigual

Avery Dennison optimaliseert bedrijfsprocessen Desigual

avery-logoDesigual, een vooraanstaand Europees modebedrijf, heeft de laatste jaren een grote internationale groei doorgemaakt. Om opgewassen te zijn tegen deze snelle groei, zocht het bedrijf een eenvoudige, flexibele en universele oplossing voor het rendabel her- en afprijzen van haar producten. Desigual selecteerde de Pathfinder® van Avery Dennison als beste totaaloplossing voor haar bedrijf.

Het resultaat is dat niet alleen het af- en herprijsproces is versneld, maar dat Desigual nu ook de mogelijkheid heeft om kortingspercentages te bieden afhankelijk van het gewenste verkoopresultaat. Bovendien is de Pathfinder® Ultra® oplossing in staat om zich naadloos aan te passen aan de verschillende valuta binnen het wereldwijde netwerk van Desigual.

Achtergrond

desigual-logoDesigual, een innovatief modebedrijf gevestigd in Spanje, heeft een sterke internationale groei doorgemaakt de laatste vijf jaar. Zij heeft haar opbrengsten zien vertienvoudigen via haar netwerk van 3.500 multi-brand winkels, 100 Desigual exclusieve winkels en 250 shop-in-shops. Het bedrijf biedt haar klanten altijd de laatste mode en heeft hierdoor een snelle wisseling van grote volumes kleding-stukken voor iedere nieuwe collectie, wat unieke uitdagingen op gebied van prijzen en management met zich meebrengt. Desigual, trouw aan haar beleid van uitstekend procesbeheer, had behoefte aan een eenvoudig en efficiënt her- en afprijsproces.

De uitdaging

Voordat Desigual gebruik maakte van de Pathfinder®, moesten de verkopers duizenden kledingstukken handmatig opnieuw labellen en controleren. Een zeer arbeidsintensief proces; extra tijd in het magazijn, wat betekende dat er minder tijd was voor het helpen van klanten in de winkel. Na de evaluatie van diverse oplossingen, heeft Desigual gekozen voor de nieuwe Pathfinder® Ultra® Platinum™ voor het in-store winkelbeheer en herprijzen van de meer dan 6 miljoen kledingstukken die zij jaarlijks verkoopt.

Zoektocht naar de ideale oplossing

avery-desigual-2De Pathfinder® Ultra® Platinum™ is het enige apparaat op de markt dat een dataterminal, scanner én een portable printer bevat, die allemaal draaien op Microsoft Windows® CE als enkele applicatie. Het is een lichtgewicht met een gebruikersvriendelijk ergonomisch design. Wat revolutionair is voor verkopers, is dat de technische functies eenvoudig in gebruik zijn. Met de Pathfinder® van Avery Dennison is het mogelijk om in één handeling een product te identificeren, een nieuw label te printen met de gewijzigde prijs en aan te brengen op het artikel. Dit alles maakt het tot een bruikbaar, veelzijdig, betrouwbaar en snel apparaat voor herprijzen en promoties. Door de tijd die Desigual bespaart met de Pathfinder en de eenvoud in het gebruik, kan herprijzen direct in de winkel uitgevoerd worden.

“Na de evaluatie van diverse oplossingen, hebben wij voor de Pathfinder gekozen door haar ergonomisch bruikbare design en productiviteit. Het is een combinatie van alle tools die we nodig hadden in één enkel apparaat: een handheld terminal, portable printer, scanner, en PDA. Het is echt handig en eenvoudig in gebruik”, aldus Toni Sánchez Navajas, Informatiemanager Desigual.

De Pathfinder® is erg eenvoudig in gebruik. Het apparaat is draadloos verbonden met de kassa via het Wi-Fi systeem van de winkel. Wanneer een verkoper kleding opnieuw labelt, wijzigt de prijs ook direct in de kassa. Het is niet nodig de winkel te sluiten om af te prijzen of over te werken om de gegevens bij te werken. Alle informatie wordt direct bijgewerkt en is real time zichtbaar zowel in de winkel als op het hoofdkantoor. Een optimaal voorraadbeheer is gegarandeerd.

Optimaliseren bedrijfsprocessen

avery-desigual-3Eén van de grootste voordelen die Desigual geniet door het gebruik van de Pathfinder®, is de snelheid en consistentie bij het wijzigen van prijzen op afgeprijsde producten. Met de Pathfinder® zijn deze wijzigingen eenvoudig, waardoor het bedrijf sneller kan reageren en hierdoor meer concurrerend kan zijn. Tijdens een uitverkoop, kan Desigual bijvoorbeeld nieuwe kortingen toepassen op kledingstukken die niet goed verkopen of aandacht vestigen op aangeprezen producten, de Pathfinder® werkt alles direct bij in het systeem.

De Pathfinder® wordt ook gebruikt voor het herprijzen van kleding geproduceerd in andere landen en daar al gelabeld zijn. Deze moeten opnieuw geprijsd worden in landen met een andere valuta zoals bijv. Groot Brittannië, waar de prijs gewijzigd moet worden van Euro naar £. Dit proces kan nu direct eenvoudig in de winkel uitgevoerd worden in recordtijd.

Toekomstige relatie

Desigual gebruikt al meer dan 300 Pathfinders®, met standaardsoftware en maatwerk, ontwikkeld in samenwerking met Avery Dennison. Een tweede fase roll-out is mogelijk ter ondersteuning van de internationale uitbreiding van Desigual.

“Door het gebruik van de Pathfinder zijn we in staat het hele prijsproces te stroomlijnen en tijd te besparen precies wanneer dit zo belangrijk is”, aldus David Kervyn, Retailmanager Desigual.

avery-desigual-1

Kijk voor meer informatie op www.averydennison.com.