HomeNieuwsAvery Dennison introduceert nieuwe etiketteeroplossing

Avery Dennison introduceert nieuwe etiketteeroplossing

Avery Dennison Corporation heeft een etiketteeroplossing die het mogelijk maakt voor fabrikanten om volledig aan de vereisten van de Amerikaanse Consumer Product Safety Improvement Act (CPSIA) met betrekking tot product tracking te voldoen. Gegevens over data kunnen tevens online worden beheerd.

Het Universal Track and Trace-programma bestaat uit Avery Dennison printers, software voor etiket- en labelontwerp en het D2CommTM online programma voor databeheer. Bij Universal Track and Trace is er geen aangepaste programmering nodig. Het zorgt ervoor dat gebruikers de specifieke etiketgegevens die worden vereist door CPSIA kunnen printen en vastleggen. Vervolgens wordt een uniek serienummer aan het etiket toegevoegd, waarbij het etiket wordt gelinkt aan bijkomende productiegegevens. Dit alles kan online worden vrijgeven.

Alfanummeriek kenteken

Universal Track and Trace kan ook worden gebruikt door ontwerpers van etiketten die het verkoopordernummer van bij voorbeeld een stofpartij willen opslaan, ook al staat dit nummer niet op het etiket. Zij kunnen deze gegevens opslaan door het Universal Track and Trace-systeem het volledige databestand te laten zoeken dat werd gebruikt om de etiketten af te drukken. Het systeem legt de stofpartij en het bijbehorende verkoopordernummer vast en verbindt deze aan een order of zelfs een specifiek kledingstuk door een uniek alfanumeriek kenteken te gebruiken.

Het unieke alfanumerieke kenteken is de sleutel tot het verkrijgen van gegevens over een specifiek onderdeel uit een productielot. Wanneer bij voorbeeld een kledingstuk moet worden teruggehaald, identificeert het etiket de leverancier van de stof van het kledingstuk en krijgt men zo direct een overzicht van alle goederen waarin die stof werd gebruikt.

Samengevat

Met het Universal Track and Trace-programma kunnen fabrieken:

  • een uniek alfanumeriek kenteken toevoegen aan etiketten om goederen te traceren;
  • links aanmaken naar informatie over andere specifieke productiegegevens;
  • alle data bekijken en downloaden van een veilige website.

CPSIA

De CPSIA-wetgeving, die ingaat op 14 augustus 2009, is ontworpen om het terughalen van onveilige producten, waaronder kleding, schoenen, beddengoed en accessoires, eenvoudiger te maken en zo kinderen beter te beschermen. De wetgeving vereist dat op een permanent aangehecht etiket de productieplaats en -datum van het product wordt vermeld, alsook de naam van de fabrikant en de partij of het lotnummer van het product. De CPSIA-regelgeving richt zich tot kledingfabrikanten en -importeurs die producten voor kinderen leveren.

Voor meer informatie:
Avery Dennison
Utrecht
T (030) 263 22 33
www.machines.averydennison.com
printers@eu.averydennison.com

Bron: Logistiek.nl