HomeMachinesEtiketteren en printenAvery Dennison introduceert liner met dikte van 23 micron

Avery Dennison introduceert liner met dikte van 23 micron

Met de PET23 liner introduceert Avery Dennison naar eigen zeggen de dunste liner van de markt. De liner heeft een dikte van slechts 23 micron en is volledig te recyclen. Volgens Avery Dennison is deze liner dunner, sterker en sneller dan conventionele glassine liners. Verder kan de PET23 de productiviteit verhogen gedurende zowel de conversie als de dispensing.

Astrid Beckhaus, senior product manager van Avery Dennison, vertelt trots: “De PET23 liner biedt grote voordelen voor het mileu en voor de productiviteit door de verbeteringen voor high volume labelling-applicaties op hoge snelheid. Een PET23 liner zorgt dat het papieren label meer doet voor zowel de label converters als de merkeigenaren. Bovendien kan worden bespaard op materialen. Verder zorgt ons Avery Dennison PET liner recycling programma voor recycle-mogelijkheden in geheel Europa.”

Door de langere reels is het minder vaak nodig van reel te wisselen en kan worden bespaard op transportkosten. De nieuwe liner is bovendien een sterker materiaal dan glassine, waardoor deze niet uitrekt tijdens conversie op hoge snelheid en het gladdere oppervlak zorgt zelfs voor een betere printkwaliteit, aldus Avery Dennison. Ten slotte biedt de liner voordelen voor het mileu, doordat minder materiaal wordt gebruikt en er minder transport nodig is, wat zorgt voor minder uitstoot.

Kijk voor meer informatie op label.averydennison.eu.