HomeMachinesEtiketteren en printenAvery Dennison helpt farmaceutische sector te voldoen aan nieuwe Franse regelgeving voor...

Avery Dennison helpt farmaceutische sector te voldoen aan nieuwe Franse regelgeving voor traceerbaarheid

avery-logoAvery Dennison, ontwikkelaar van print- en identificatieoplossingen, maakt het de farmaceutische sector makkelijker om te voldoen aan de nieuwe Franse regelgeving op het gebied van traceerbaarheid. Op 1 januari 2011 wordt de nieuwe regelgeving van het AFSSAPS (Agence Française de Sécurité Sanitaire et de Produits de Santé) van kracht.

Met deze regelgeving wordt een nieuwe standaard ingevoerd op het gebied van codering voor geneesmiddelen voor de Franse markt, gebaseerd op de Datamatrix barcodering. De bedoeling is om geneesmiddelen die in Frankrijk worden verkocht, eenvoudiger te kunnen traceren en de patiëntveiligheid te verhogen. Andere Europese landen zoals Duitsland, Spanje en Italië overwegen eenzelfde regulering in te voeren ten behoeve van de patiëntveiligheid. De 2D Datamatrix barcodes zijn in staat om grote hoeveelheden informatie (tot 2.300 alfanumerieke tekens) op een klein etiket op te slaan. Dit is ideaal voor de veelal kleine producten en verpakkingen die worden gebruikt in de farmacie.

Avery Dennison biedt complete oplossingen die voldoen aan de nieuwe regelgeving. Oplossingen die tegemoet komen aan de behoefte van de individuele geneesmiddelenproducenten, ongeacht hun productieomgeving en huidige oplossingen. Avery Dennison biedt zelfs oplossingen voor bestaande printers. Compacte en onafhankelijke modules voor producenten die niet het benodigde vloeroppervlak tot hun beschikking hebben voor nieuwe printers of de laatste versies van de Datamatrix systemen.

Frédéric Lemaire, Manager Avery Dennison Zuid-Europa, zegt: “2010 zal een druk jaar worden in voorbereiding op de nieuwe Datamatrix standaard, zowel in Frankrijk als internationaal. Bij Avery Dennison staan we, met onze geïntegreerde oplossingen en vertrouwde kennis, klaar om iedere klant te helpen aan deze nieuwe regelgeving te voldoen.”

Valérie Marchand: “De geneesmiddelproducenten zullen verplicht zijn nieuwe printsystemen te installeren die de DataMatrix-code kunnen printen. Het is een noodzaak om te voldoen aan de nieuwe regulering, maar de elektronische implementatie van traceerbare informatie in de sector maakt het ook mogelijk om een veiligere en efficiëntere distributieketen van farmaceutische producten te realiseren.

Over Avery Dennison

Avery Dennison is marktleider in haar vakgebied en ontwikkelt innovatieve identificatie- en decoratieve oplossingen voor bedrijven en consumenten wereldwijd. Zelfklevende etiketten; reclamebelettering; retail kledingmarkering en (prijs)merksystemen; RFID tags; kantoorbenodigdheden; tapes, plak- en sluitstrips; en een uitgebreide reeks gespecialiseerde etiketten voor toepassingen in de automotive, industriële en duurzame goederen branches. Een FORTUNE 500 bedrijf met een omzet van $6 miljard in 2009, hoofdkantoor in Pasadena, Californië met werknemers in meer dan 60 landen.

Voor meer informatie over de Printer Systems Division van Avery Dennison kunt u kijken op www.monarch.averydennison.com.