HomeMachinesNiet-primair verpakkenAutomated Packaging Systems toont nieuwe verpakkingsmachines

Automated Packaging Systems toont nieuwe verpakkingsmachines

Automated Packaging Systems, gespecialiseerd in flexibele verpakkingsoplossingen, brengt twee nieuwe machines op de markt. De Autobag 500 en de Autobag 550 zijn machines voor verpakking in zakken en vallen op door hun bijzondere flexibiliteit. Beide modellen hebben hun eigen, typische toepassingsgebieden. De machines zijn aan de Europese markt voorgesteld op de stand van Automated Packaging Systems op Interpack (foto).

Autobag 500

De Autobag 500 is het nieuwe vlaggenschip binnen het assortiment zakverpakkingsmachines van Automated Packaging Systems. Flexibiliteit, ergonomie en de betrouwbare werking maken de machine geschikt voor toepassing in tal van branches. Van de automotive tot de gezondheidszorg, van hardware tot hobby, van ruimtevaart tot speelgoedindustrie: de Autobag 500 verpakt in zakken met een breedte van 50,8 mm tot 304,8 mm en, afhankelijk of het om de korte of lange configuratie van de machine gaat, met een lengte van 63,5 mm tot 508 mm. De machine heeft een capaciteit van meer dan 100 zakken per minuut.

Autobag 550

De Autobag 550 voert de volgende generatie zakverpakkingsmachines aan voor fulfillment en short-run toepassingen en voor build-on-demand opdrachten. De machine leent zich uitstekend voor mail & catalog order fulfillment en voor de distributie van onderdelen. Ook voor elke markt met productie van kleine oplages waarvoor frequent omschakelingen nodig zijn, is deze Autobag 550 de juiste keuze. De capaciteit van dit model bedraagt tot 45 zakken per minuut.

Veilig en ergonomisch laden

State-of-the-art engineering heeft bij beide modellen geleid tot een innovatief, veilig ontwerp. Zo is bijvoorbeeld voor een veilige manuele bediening geen lichtgordijn vereist. Een nieuwe aanpak die ongehinderde toegang biedt tot de open zak en dus resulteert in sneller en meer ergonomisch laden. Het eenvoudige design van de machines met weinig bewegende onderdelen bevordert de levensduur en verbetert de uptime. Servo aangedreven webcontroles en jobopslagcapaciteiten verminderen het aantal zakken in de wachtrij en dat betekent minder afval en een kortere omschakeltijd.

Flexibel werken

De in het systeem geïntegreerde flexibiliteit maakt beide machines geschikt voor elke laadzone. Ze kunnen worden geconfigureerd voor toegang links of rechts, cyclusomschakeling, zak- en lintlading. Elementen die stuk voor stuk zorgen voor naadloze integratie in elke opdracht. Bovendien kunnen de machines worden geïntegreerd in een netwerk van verpakkingsstations om zo via centrale monitoring een gedetailleerde analyse van de productiviteitsinformatie te kunnen uitvoeren

Kijk voor meer informatie op www.autobag.be.