HomeNieuwsBedrijven en personenAutomated Packaging Systems Europe viert 25-jarig bestaan

Automated Packaging Systems Europe viert 25-jarig bestaan

Vandaag de dag is APS gespecialiseerd in twee kernactiviteiten, met twee belangrijke merken: Autobag, voor verpakking in zakjes, en AirPouch, voor productbescherming. In de verpakkingswereld zijn de systemen van Automated Packaging Systems al lang niet meer onbekend. Het moederbedrijf van APS, gevestigd in het Amerikaanse Ohio, vierde in 2012 zijn vijftigste verjaardag. Dit jaar is het de beurt aan de Benelux-vestiging: Automated Packaging Systems Europe (Zaventem) blaast 25 kaarsjes uit!

APS groeide over de jaren uit tot een wereldspeler met vestigingen in de VS, Zuid-Amerika, Azië en Europa. Bijna 1000 medewerkers werken er dagelijks aan oplossingen voor het snel rendabel maken van de verpakkingsprocessen van industriële en logistieke ondernemingen. Continuïteit, een gestage groei en financiële stabiliteit – zowel op groepsniveau als binnen de Europese filialen – zijn troeven die hebben bijgedragen tot de uitbouw van een mooi klantenbestand, met heel wat klinkende namen uit diverse sectoren die hun vertrouwen geven aan de verpakkingsspecialist.

Lokale service is belangrijk: “Think global, act local”

25 jaar geleden startte APS Europe haar activiteiten voor de Benelux in Hasselt. Vrij snel echter vestigde de onderneming zich in Zaventem, waar ze nu nog steeds haar activiteiten ontplooit. Het concept van Automated Packaging Systems is gebaseerd op machines en materialen van topkwaliteit. Service en verkoop zijn hierin essentiële factoren en dus is de nabijheid van een lokale vestiging met competente vakmensen, op commercieel en technisch gebied, onmisbaar. Onze klanten in de Benelux kunnen vandaag de dag een beroep doen op een team van 9 medewerkers.

Automated Packaging Systems Europe fungeert niet alleen als Sales & Servicekantoor voor de Benelux, maar is eveneens verantwoordelijk voor het ontginnen van markten in andere Europese landen en het daar opstarten van nieuwe vestigingen. De Sales & Servicekantoren in Duitsland en Frankrijk zijn daar typische voorbeelden van. APS Europe blijft niet bij de pakken neerzitten, want momenteel zit ook de uitbouw in enkele Zuid-Europese landen in een voorbereidingsfase.

Kansen en mogelijkheden ten volle benutten

APS is een ambitieuze onderneming. Zowel op lokaal, Europees als mondiaal niveau worden volop uitbreidingsplannen gesmeed. Daar wordt uiteraard op tijd over gecommuniceerd. Ondertussen stelt APS Europe op de Europese markt nog altijd een gezonde groei vast, met perspectieven voor het bedrijf op het gebied van verpakkings- en productbeschermingssystemen. Actueel voorbeeld is de ontwikkeling in de markt naar internetaankopen en webwinkels (van e-commerce tot verkoop op afstand). Nieuwe afzetmogelijkheden heet dat, en het is een kolfje naar de hand van Automated Packaging Systems, dat daar met haar specifieke verzendingsoplossingen perfect op in weet te spelen.

Kijk voor meer informatie op www.autobag.be.