HomeThema'sEmpack en Packaging Innovations Mechelen 2017Automated Packaging Systems brengt twee nieuwe machines op de markt

Automated Packaging Systems brengt twee nieuwe machines op de markt

Automated Packaging Systems, gespecialiseerd in flexibele verpakkingsoplossingen, brengt twee nieuwe machines op de markt. De Autobag 500 en de Autobag 550 zijn machines voor verpakken in zakken en vallen op door hun bijzondere flexibiliteit. Beide modellen hebben hun eigen, typische toepassingsgebieden. Kom de nieuwe machines ontdekken op 11 en 12 oktober tijdens Empack in Mechelen.

De Autobag 500 is het nieuwe vlaggenschip binnen het assortiment zakverpakkingsmachines van Automated Packaging Systems. Flexibiliteit, ergonomie en de betrouwbare werking maken de machine geschikt voor toepassing in tal van branches. Van de automotive tot de gezondheidszorg, van hardware tot hobby, van ruimtevaart tot speelgoedindustrie. De Autobag 500 verpakt in zakken met een breedte van 50,8 mm tot 304,8 mm en, afhankelijk of het om de korte of lange configuratie van de machine gaat, met een lengte van 63,5 mm tot 508 mm. De machine heeft een capaciteit van meer dan 100 zakken per minuut.

De Autobag 550 voert de volgende generatie zakverpakkingsmachines aan voor fulfillment en short-run toepassingen en voor build-on-demand opdrachten. De machine leent zich uitstekend voor mail en catalog order fulfillment en voor de distributie van onderdelen. Ook voor elke markt met productie van kleine oplages, waarvoor frequent omschakelingen nodig zijn, is deze Autobag 550 de juiste keuze. De capaciteit van dit model bedraagt tot 45 zakken per minuut.

State-of-the-art engineering heeft bij beide modellen geleid tot een innovatief en veilig ontwerp. Zo is bijvoorbeeld voor een veilige manuele bediening geen lichtgordijn vereist. Een nieuwe aanpak die ongehinderde toegang biedt tot de open zak en dus resulteert in sneller en meer ergonomisch laden. Het eenvoudige design van de machines met weinig bewegende onderdelen bevordert de levensduur en verbetert de uptime. Servo aangedreven webcontroles en jobopslag capaciteiten verminderen het aantal zakken in de wachtrij en dat betekent minder afval en een kortere omschakeltijd.

De in het systeem geïntegreerde flexibiliteit maakt beide machines geschikt voor elke laadzone. Ze kunnen worden geconfigureerd voor toegang links of rechts, cyclusomschakeling, zak- en lintlading. Elementen die stuk voor stuk zorgen voor naadloze integratie in elke opdracht. Bovendien kunnen de machines worden geïntegreerd in een netwerk van verpakkingsstations om zo via centrale monitoring een gedetailleerde analyse van de productiviteitsinformatie te kunnen uitvoeren.

Empack Mechelen 2017 – Stand C066

Kijk voor meer informatie op www.autobag.be.