HomeNieuwsAutobag zakjes voortaan ook beschikbaar in ESD uitvoering

Autobag zakjes voortaan ook beschikbaar in ESD uitvoering

Automated Packaging Systems lanceert nu in Europa ESD zakjes, de optimale bescherming tegen elektrostatische ontladingen. “We zijn blij dat we vanaf nu de beproefde Autobag verpakkingsoplossingen ook kunnen bieden voor de producenten van gevoelige elektronische onderdelen”, aldus Guy van Acker, General Manager bij Automated Packaging Systems.

De ESD zakken van Automated Packaging Systems zijn bedoeld om elektronische componenten te beschermen tegen elektrostatische impulsen die het product kunnen beschadigen. Ze bezitten statische beschermingseigenschappen dankzij hun dubbele laagconstructie met een buitenlaag uit gemetalliseerd polyester, gecombineerd met een stevige binnenlaag die statische elektriciteit afvoert. Zo bieden de nieuwe ESD zakken betrouwbare antistatische eigenschappen en prestaties ongeacht de vochtigheidsgraad, en een gewaarborgde punctieweerstand.

“Het polyester diëlectricum zorgt samen met de metaallaag voor een kooi van Faraday effect”, legt Guy van Acker uit. “Een must bij het verpakken van gevoelige elektronica. Bovendien kunnen fabrikanten van elektronische onderdelen die een flexibele, (semi)automatische Autobag verpakkingsmachine gebruiken om hun producten te verpakken, verpakkingssnelheden behalen tot 2000 zakken per uur, met productvriendelijke verpakkingen die de statische elektriciteit tot het minimum beperken.”

De zakken kunnen vooraf voorzien worden van een voordruk en/of gecombineerd worden met een PI 412c in-line printer. “Het systeem kan productinformatie rechtstreeks op de zakken drukken, zoals barcodes, tekst en grafische afbeeldingen”, aldus Guy van Acker. “Alle zakken worden geleverd in het Autobag zakken-op-rolformaat om zeer snel van zakformaat te kunnen wisselen en opslagruimte uit te sparen.”

Kijk voor meer informatie op www.autobag.be of stuur een e-mail naar info@autobag.be.