HomeMachinesNiet-primair verpakkenAusloos verpakt maanzaad bij Red River – Van Eck in Etten-Leur

Ausloos verpakt maanzaad bij Red River – Van Eck in Etten-Leur

De verhuis naar een nieuw bedrijfspand of (renovatie)werken aan uw huidige gebouw zijn het geschikte moment om uw verpakkingsprocessen onder de loep te nemen en te optimaliseren. Dat deed maanzaadspecialist Red River – Van Eck ook met de hulp van Ausloos. Ausloos zorgde voor een splinternieuwe volautomatische verpakkingslijn om hun zaden te verpakken.

Red River – Van Eck is gevestigd in het Nederlandse Etten-Leur en is gespecialiseerd in de sourcing, verwerking en distributie van voornamelijk maanzaad, maar ook andere zaden voor de confectie-, kruiden- en bakkersindustrie. Zij hebben al meer dan 135 jaar ervaring in hun vak.

In 2019 zijn ze gestart met de bouw van een volledig nieuwe productielijn, uitgerust met de laatste nieuwe apparatuur voor het schoonmaken, zeven, verwerken en verpakken van de zaden. Red River – Van Eck kende Ausloos al enkele jaren van op diverse beurzen en schakelde Ausloos graag in voor een volledige verpakkingslijn voor hun maanzaad. Het zaad moest verpakt kunnen worden in diverse hoeveelheden, van 10 tot 25 kg, en dat in papieren openmondzakken en big bags.

Een verpakkingsinstallatie bouwen voor een fabriek die nog in opbouw is – het is een ander gegeven dan aan de slag gaan in een al bestaand gebouw. Alles werd in 3D uitgetekend en de voorbereiding gebeurde voornamelijk op papier, aangezien Ausloos ter plaatse nog niets kon opmeten.

Bij machines die in de voedingssector worden gebruikt, is het cruciaal dat er geen product kan achterblijven in de machines en dat alles snel kan geïnspecteerd worden. Wanneer u werkt met ultrafijne grondstoffen, zoals maanzaad, is het zeker belangrijk om hier extra aandacht aan te besteden.

Ausloos en Red River – Van Eck kozen samen voor een afzakinstallatie voor openmondzakken en een big bag station, twee installaties die volledig volautomatisch werken. Het maanzaad wordt gewogen, verpakt in de juiste zak, gecontroleerd op metaal en gewicht, waarna foute zakken automatisch uit de installatie worden gehaald. De juiste zakken worden gelabeld en automatisch gestapeld op pallets, klaar voor transport.

Om te garanderen dat er geen maanzaad achterblijft in de installatie, werd de installatie intern volledig gepolijst en elk hoekje afgewerkt. De lijn is vervaardigd uit roestvrij staal: spiegelglad waardoor het maanzaad vlot passeert.

Om gebruik en onderhoud zo gemakkelijk mogelijk te houden, is elk onderdeel van de machine vlot te bereiken en te openen voor inspectie.

www.ausloos.net