HomeNieuwsBedrijven en personenAthena Graphics behaalt als eerste fotogravure uit de Benelux het HD Flexo...

Athena Graphics behaalt als eerste fotogravure uit de Benelux het HD Flexo Certificaat

athena-logoAthena Graphics doet haar naam als innoverend prepressbedrijf opnieuw alle eer aan. Op 21 april 2011 ontvingen zij als eerste fotogravure in de Benelux het HD Flexo certificaat van Esko Artwork. Esko Artwork analyseerde een tiental drukresultaten van verschillende drukkers van Athena Graphics en bejubelde de schitterende kwaliteit ervan. Deze is niet alleen het resultaat van de CDI belichter. Een goede vakkennis en procescontrole zijn bij dit proces essentieel.

Unieke aanpak door Athena Graphics zorgt voor een grote sprong in kwaliteit

Met HD Flexo verwezenlijken zij een sprong in kwaliteit bij een dertigtal drukkers. In een partnership met de drukker analyseren zij eerst het proces en drukpers in al zijn aspecten en optimaliseren zij waar nodig. Een gestandaardiseerd drukproces is noodzakelijk om een kwalitatief HD Flexo resultaat te krijgen. Daarna voeren zij testen uit om de beste HD rasterinstelling te bepalen, specifiek op maat van de klant zijn pers. Athena Graphics beheerst het productieproces als geen ander. Recent investeerden zij hiervoor fors in hun machinepark.

Wat is HD Flexo?

HD Flexo is de nieuwe kwaliteitsstandaard voor flexodruk. Door de ‘High Definition’ technologie blijft het kleinste punt stabiel op plaat. Hierdoor krijgt u verlopen die uitvloeien naar 0%. Bovendien is het drukresultaat veel scherper en contrastrijker. Ook teksten en lijnen worden kleiner en fijner afgedrukt, doordat ze stabieler en scherper zijn. HD Flexo is een combinatie van verschillende technologieën. Het gaat over drukvormen die aangemaakt zijn met ‘hoge resolutie’. Daarbovenop passen zij optionele technieken toe als HD Screens en MicroCell, op maat van de drukconfiguratie en drukmateriaal. Door de uitstekende resultaten van deze nieuwe technologie, zit deze derde CDI plaatbelichter van Athena Graphics al goed gevuld.

Online bestellen van HD flexodrukvormen: hoogste kwaliteit aan laagste kosten

Via Athena Upload maakt iedereen gebruik van hun gespecialiseerde kennis en ‘High End’ technieken zoals HD Flexo. Via het systeem bestelt u online uw drukvormen en duplicaten en volgt u de status van uw order tot het bij u geleverd is.

HD Flexo partnership

Alle drukkers die met onze drukvormen het HD Flexo kwaliteitsniveau behalen, bekomen ook het HD Flexo certificaat. Een belangrijke troef naar uw klanten want voor vele brand owners is HD Flexo nu al de standaard voor flexibele verpakkingen.

athena-maja

Kijk voor meer informatie op www.athena-graphics.be.