Home Nieuws Bedrijven en personen AtéCé realiseert in Alkmaar grootste inktmengerij van de Benelux

AtéCé realiseert in Alkmaar grootste inktmengerij van de Benelux

AtéCé Graphic Products heeft in Alkmaar een compleet nieuwe inktmengerij ingericht. “Dat is een deel van de invulling van strategische stappen die wij eind vorig jaar hebben gezet. Dan doel ik op de overname van Beijersbergen & Partners”, zegt Remco Smit, Sales Director Benelux. “Beijersbergen is inmiddels verhuisd vanuit Amersfoort en ingetrokken in een nieuw pand in Alkmaar, tegenover ons internationale logistieke centrum. In deze nieuwe omgeving zijn de activiteiten van Beijersbergen volledig geïntegreerd binnen AtéCé en treden wij als één totaalleverancier van inkten en andere grafische gebruiksmaterialen naar buiten.”

Bij de integratie heeft Wim van Mastrigt een belangrijke rol gespeeld. Hij is binnen AtéCé als Business Development Manager verantwoordelijk voor het verder professionaliseren van de drukinktentak. “Dat gaat veel verder dan offsetinkten alleen”, zegt hij. “Vandaag de dag richt AtéCé zich ook op de verpakkingsmarkt en labelindustrie. In onze nieuwe inktmengkeuken voor aanmaakinkten hebben we dispensers voor zowel offset- alsook flexo-inkten voor conventionele, klassieke UV en LED UV én food packaging compliant toepassingen.”

Collega Tom Kerssens is als Technical Director & Key Accountmanager Pressroom voor de Benelux blij met het resultaat van de strategische samenwerking. “In alle bescheidenheid durf ik te stellen dat de nieuwe inktmengerij in Alkmaar de grootste in de Benelux is en behoort tot de top vijf binnen Europa. Naast de inktmerken Sun Chemical, Flint, Siegwerk en ons eigen merk Deutsche Druckfarben, hebben we met ons assortiment én met onze nieuwe mengfaciliteiten voor alles een oplossing. En als die er niet is, zoeken en vinden we die. Want binnen ons bedrijf is enorm veel inktkennis en praktijkervaring aanwezig. We beschikken over een hypermodern laboratorium voor het testen van inkten en samenstellen van menginkten. Onder andere daarvoor hebben we drie professionele coloristen en meerdere productspecialisten in dienst. Daarmee wordt de professionaliteit en servicegerichtheid van AtéCé verder onderstreept. Daar ben ik bijzonder trots op.”

www.atece.nl