HomeNieuwsBedrijven en personenArnold Durville geeft stokje door aan Peter Matel bij Fuji Packaging

Arnold Durville geeft stokje door aan Peter Matel bij Fuji Packaging

Sinds 1980 doet Fuji Packaging Benelux al zaken met Fuji Japan vanuit Dijkstra Vereenigde. In 2020 is de activiteit verkocht aan Fuji Denemarken. Dit bedrijf is 100% dochter van Fuji Japan. “Eén van de voorwaarden was dat ik voor opvolging ging zorgen”, vertelt Arnold. “Dat heb ik gedaan door Peter Matel naar ons toe te halen.” Bij zijn vorige werkgever was Peter het aanspreekpunt voor Fuji Packaging Benelux. Hij kent het bedrijf dus al en de markt waarin zij actief is.

Arnold is nu langzaam een stapje terug aan het doen. “We werken er naartoe dat ik de komende jaren helemaal terugtreed en dat Peter mijn functie volledig gaat overnemen”, legt Arnold uit. “Hij zal uiteindelijk de nieuwe CEO worden van Fuji Packaging. Bij deze beslissing hebben we niet alleen de kwaliteiten van Peter meegenomen, maar ook de klik die er meteen al was onderling. Dat vinden wij minstens net zo belangrijk.” Elk facet van het bedrijf komt nu één voor één op het bordje van Peter terecht. Zo krijgt hij alle tijd om zich goed in te leven.

Uit de gesprekken blijkt dat ook Peter een goed gevoel heeft bij het bedrijf en het opvolgen van Arnold. “Het organisatie-DNA en de sfeer binnen Fuji zijn uitstekend en dat is de basis voor het succes van een bedrijf”, aldus Arnold. “Het geeft mij rust dat ik het bedrijf in vaardige handen kan achterlaten. Ik draag niet alleen de verantwoordelijkheid voor de 34 medewerkers, maar ook voor hun partners en kinderen.” De familiegeest is kenmerkend voor Fuji Packaging en dat zie je ook terug in de relatie met Fuji Japan. Er is sprake van vrijheid en vertrouwen over en weer. Peter is de uitgelezen man om deze relatie te onderhouden en nog verder uit te bouwen.

www.fuji-packaging.nl