HomeNieuwsBedrijven en personenArla Foods Nederland en LPR gaan voor een duurzame samenwerking

Arla Foods Nederland en LPR gaan voor een duurzame samenwerking

arla-logoLa Palette Rouge (LPR) en Arla Foods Nederland hebben de samenwerking verlengd en blijven zich richten op duurzame ontwikkelingen in de logistieke keten. In de afgelopen jaren heeft dit geleid tot een drastische vermindering van de CO2-uitstoot. Arla Foods Nederland is de eerste klant van LPR die 100% PEFC-gecertificeerde pallets ontvangt. PEFC staat voor ‘Programme for Endorsement of Forest Certification', een programma voor verantwoord bosbeheer.

LPR – La Palette Rouge, Europa’s nummer 2 in pallet pooling is gespecialiseerd in het leveren van hoge kwaliteit pallets voor de FMCG-sector. Arla’s producten worden op deze bekende rode pallets in de Nederlandse markt gedistribueerd. Arla Foods Nederland hecht veel waarde aan het milieu en is fervent voorstander van een logistieke keten die ‘lean and green’ is. Terugkijkend naar de afgelopen jaren, hebben LPR en Arla Foods veel tijd, energie en maatregelen getroffen om een duurzame bedrijfsvoering te hanteren. Deze bewuste keuze heeft voor een unieke samenwerking gezorgd.

LPR levert maatwerk palletmanagement diensten, en deze sluiten naadloos aan bij het duurzame programma van Arla Foods Nederland, genaamd ‘Dichter bij de Natuur’. Dit programma omvat alle facetten van het bedrijf: melk, ingrediënten, verpakking, productie, distributie en palletmanagement, maar ook de interne organisatie en cultuur. De speerpunten van dit programma zijn klimaat en milieu, een efficiënt gebruik van natuurlijke hulpbronnen, het voorkomen van afval, duurzame landbouw en dierenwelzijn.

lpr-logo-nieuwLPR en Arla Foods Nederland streven naar het terugdringen CO2 uitstoot. Als gevolg van deze afspraak heeft LPR het afgelopen jaar 40% minder vrachtwagens naar Arla Foods Nederland gestuurd. LPR en Arla Foods Nederland hebben samen een ingenieus plan ontworpen om pallets alleen in Langere en Zwaardere Vrachtautocombinaties (LZV) te vervoeren, de vracht te vergroten en de laad- en losprocedures te optimaliseren.

Begin 2010 is LPR PEFC-gecertificeerd voor de gehele logistieke keten. Hierdoor kan LPR garanderen dat al het hout wat gebruikt wordt voor de pallet, afkomstig is van duurzaam beheerde bossen. LPR is de eerste en enige palletpooler in Europa die gecertificeerd is en deze dienst levert.

Marco ter Maat, Hoofd Inkoop en Duurzaamheid bij Arla Foods Nederland, verduidelijkt: “Onze samenwerking met LPR is een logische stap, omdat de bedrijfsvoering van LPR erop gericht is om innovatieve en duurzame oplossingen voor onze logistieke keten aan te bieden.”

Frank Janssen, General Manager van LPR Benelux, legt uit: “Het is bewezen dat Full Service pallet pooling met houten pallets efficiënter is dan de ruilsystemen of plastic pallets. Bij Arla Foods Nederland hebben we echter laten zien dat er nog meer ruimte is voor verbetering. Een betere efficiëntie, minder CO2-uitstoot en een duurzame bedrijfsvoering gaan hand in hand.”

lpr-truck

Kijk voor meer informatie op www.arla.nl en/of www.lpr.eu.