HomeNieuwsVerpakkingenArgos verpakt nieuwe oer-Hollandse appel van Fruit NL voor Lidl

Argos verpakt nieuwe oer-Hollandse appel van Fruit NL voor Lidl

Fruit NL – meer dan 100 jaar actief in fruit – komt met een nieuw product op de markt; een oer-Hollandse appel. Niet alleen de appels worden in Nederland geteeld, maar ook het opkweken van het plantmateriaal gebeurd lokaal. Het was aan Argos om het concept van NOVA op een passende wijze te vertalen naar een verpakking.

Een nieuw product, een oer-Hollandse appel geteeld met liefde voor onze natuur, vraagt om een verpakking dat naadloos aansluit bij dit gevoel. De bomen waar de NOVA aan groeit zijn anders dan andere appelbomen, ze hebben minder water nodig dan gemiddeld en zorgen bovendien voor meer CO2-omzetting. Door de hoge kwaliteit van de bomen is minder gewasbescherming nodig.

NOVA is niet alleen een mooi marketing verhaal van Fruit NL, ze hebben ervoor gezorgd dat het volledige verhaal klopt; van opkweken van het plantmateriaal tot de keuze van het schap waar uiteindelijk de NOVA-appel te koop is. Lidl staat bekend om de kwaliteit en bewuste beleid rondom groenten en fruit en daarom is de NOVA vanaf week 28 opgenomen in het assortiment van Lidl.

Om uiteindelijk een eerlijk product in de schappen te hebben liggen, moet de keten in zijn volledigheid aan alle duurzaamheidscriteria voldoen. Van de grondstoffen tot de uiteindelijke verpakking. “Het NOVA-bakje is gemaakt van FSC-karton, uit één plano en met zo min mogelijk handeling”, vertelt Kevin van Hamelen, accountmanager van Argos. “Zodat de bakjes gemakkelijk opgezet en gevuld kunnen worden.” Het volledige proces van ontwerp tot realisatie is verzorgd door Argos Packaging & Protection, waardoor alles naadloos op elkaar aansloot.”

Vanuit een realistische sample heeft Argos op zeer kort termijn een testfase af kunnen ronden. Om zeker te zijn van een product dat goed genoeg is voor de NOVA-appelen, is op dit moment een eerste batch geleverd, zodat de pilot afgerond kan worden. De volgende batch staat al klaar.

www.argos.nu