HomeMaterialenVerpakkingsmaterialenArgos introduceert volledig plasticvrije flowpackverpakkingen

Argos introduceert volledig plasticvrije flowpackverpakkingen

Binnen Argos Packaging & Protection hebben we een sterke focus op duurzaamheid en het streven om samen met onze klanten slimmer om te gaan met verpakkingen. Dit geldt voor onze dagelijkse bedrijfsvoering maar de focus ligt voornamelijk op onze producten die we zelf produceren of welke we inkopen bij onze leveranciers en partners. Hoe worden de grondstoffen gewonnen, welke impact heeft het productieproces, opslag en transport op het milieu en hoe gaat de eindgebruiker om met onze verpakking.

Al deze factoren zijn essentieel bij de ontwikkeling van een nieuwe duurzame verpakking. Het is een gegeven dat de gehele verpakkingsbranche een zichtbare impact heeft op ons milieu. Voor de productie van verpakkingen zijn grondstoffen en energie nodig wat samen met transport en het verwerken van het afval een aanzienlijke belasting is voor het milieu. Daarom is het van essentieel belang om als leverancier van verpakkingen stil te staan bij deze ontwikkelingen en hier bewust mee om te gaan in het ontwikkelproces.

Hoe pakken we dit aan bij Argos? Als specialist op het gebied van verpakkingen zijn wij constant op zoek naar nieuwe milieuvriendelijke verpakkingen om ons assortiment uit te breiden. Naast dat een verpakking gebruiksvriendelijk moet zijn, wordt een duurzame verpakking steeds essentiëler en moeten we ervoor zorgen dat de verpakking op een juiste manier te recyclen is en biologisch afbreekbaar is voor het geval dat deze niet in het afvalverwerkingsproces terecht komt.

Vanuit de consumentenmarkt komt steeds meer de vraag naar duurzame en milieuvriendelijke verpakkingen die na gebruik eenvoudig te recyclen zijn. Om antwoord te geven op deze vraag is Argos sinds september dit jaar een samenwerking aangegaan met inKarta als officieel distribiteur van No Waste Technology (NoW) flowpackverpakkingen voor de Nederlandse en Belgische markt. Deze samenwerking zorgt ervoor dat Argos zichzelf verder ontwikkelt op het gebied van duurzaamheid. inKarta is de uitdaging aangegaan en erin geslaagd om een duurzame, recyclebare, 100% plasticvrije verpakking te ontwikkelen voorzien van FSC-keurmerk die bijdraagt aan een duurzamer milieu en de houdbaarheid van de producten aanzienlijk verlengd. De NoW flowpackverpakkingen van inKarta zijn geproduceerd van papier en cellulose. Doordat de verpakking is voorzien van een 1-laags transparant cellulosevenster geproduceerd van houtpulp, is de verpakking 100% recyclebaar en kan deze volledig meegaan in het papierrecyclingproces.

Accountmanager Roy van den Heuvel is specialist op het gebied van duurzame verpakkingen en medeverantwoordelijk voor de samenwerking met inKarta. “Deze samenwerking biedt de mogelijkheid om ons assortiment verder uit te breiden met milieuvriendelijke verpakkingen. Momenteel worden nog heel veel producten geflowpacked in plastic verpakkingen en netten en je merkt dat onze klanten en de consument steeds meer behoefte hebben aan duurzame verpakkingen die goed zijn voor het milieu. Met de 100% plasticvrije flowpackverpakkingen van inKarta sluiten we goed aan op de vragen uit de markt en zorgen we er ook nog voor dat de houdbaarheid van de producten aanzienlijk wordt verlengd door de eigenschappen van de verpakking. Daarnaast wordt de noodzaak om bij te dragen aan een duurzamer milieu steeds belangrijker. Als specialist op het gebied van verpakkingen is het onze taak om hier mee aan de slag te gaan en samen met onze leveranciers en klanten verpakkingen te ontwikkelen die de vragen uit de markt beantwoorden.”

De NoW flowpackverpakkingen bieden de mogelijkheid om verse, gedroogde en diepgevroren groenten en fruit op een duurzame manier te verpakken. Daarnaast bevordert de poreusheid van de verpakking het microklimaat in de zak, wat de versheid en houdbaarheid van de producten aanzienlijk verlengd. Ook zorgt de consistentie van het papier voor een natuurlijke barrière tegen de verspreiding van bacteriën en/of virussen en oxidatie door uv-stralen. Door het grote formaat en de specificaties van de verpakkingen zijn deze ideaal voor het verpakken van groenten en fruit tot 2,5 kg.

www.argos.nu