HomeNieuwsArdagh publiceert boek over metalen verpakkingen

Ardagh publiceert boek over metalen verpakkingen

ardagh“De verpakkingsontwerper moet zijn mindset veranderen. Om te streven naar vermindering van afval moet er meer aandacht komen voor verpakkingssoorten die constant hergebruikt kunnen worden in plaats van verpakkingen voor eenmalig gebruik. Dit kan door de recyclebaarheid van het materiaal al in de ontwerpfase mee te nemen.” Dit zegt professor dr. Michael Braungart (toonaangevend deskundige op het gebied van milieuvriendelijke ontwerpen en grondlegger van het cradle-to-cradle-principe) in het nieuwe designboek bestemd voor verpakkingsontwerpers en merkeigenaren: The Power of Metal Packaging.

Het 230 pagina’s tellende handboek bevat een reeks inspirerende artikelen en vermeldt daarnaast de nieuwste ontwikkelingen rond metalen verpakkingen zoals ze gebruikt worden in het dagelijkse leven. Roland ten Klooster, professor Packaging Design and Management van de Universiteit Twente en voorzitter van de jury van de verpakkingsontwerpwedstrijd ‘Een Geniale Verpakking', geeft aan dat alleen al in de Europese Unie 25.000 verpakkingen per seconde geopend worden, en stelt vast dat verpakkingen een positieve bijdrage leveren aan de moderne samenleving.

Er zijn honderden geïllustreerde voorbeelden van best design practice: van biervaatjes tot verfblikken, van haarverzorgingsproducten tot meubelpolish, en een groot aantal levensmiddelenmerken. Nieuwe decoraties, lichtere verpakkingen, ontwerpen en gebruiksmogelijkheden worden ook beschreven.

“Dit is niet het eerste naslagwerk over verpakkingen en grafische ontwerp, maar het is volgens ons het enige wat zich uitsluitend richt op metalen verpakkingen”, aldus Woep Möller, Group Commercial Director van Ardagh Group, één van de meest toonaangevende verpakkingsbedrijven ter wereld, dat het boek publiceert. Hij vult aan: “Door het geven van zeer uitvoerige informatie over hoe maximale milieu- en marketingwaarde behaald kunnen worden uit een van de meeste bruikbare en populaire verpakkingen, bieden wij een waardevol naslagwerk voor de designwereld en merkeigenaren.”

The Power of Metal Packaging is via de website van Ardagh aan te vragen. Tevens is er een digitale samenvatting te zien. Een aantal boeken wordt gestuurd aan klanten van Ardagh, ontwerpbureaus en -opleidingen, bibliotheken en relevante vak- en handelsorganisaties.

ardagh-boek

Kijk voor meer informatie op www.ardaghgroup.com of klik hier om het boek te bestellen.