HomeNieuwsBedrijven en personenArdagh Glass verwerft Impress en vormt Ardagh Packaging Group

Ardagh Glass verwerft Impress en vormt Ardagh Packaging Group

impress-logoArdagh Glass Group maakte op 25 september 2010 bekend dat zij een overeenkomst heeft gesloten met Doughty Hanson, de grootaandeelhouder van Impress, omtrent  de verwerving van alle aandelen van Impress Coöperatieve U.A. voor €1.7 miljard. De daarmee ontstane onderneming zal verder gaan onder de naam Ardagh Packaging Group met een jaarlijkse omzet van meer dan €3 miljard.  De overname is gesloten onder voorbehoud van goedkeuring door Europese en Amerikaanse mededingingsautoriteiten.

Impress is een wereldwijde onderneming voor metalen verpakkingen met een jaarlijkse omzet van €1.8 miljard, 57  fabrieken in 22 landen verdeeld over 5 continenten en heeft 7.500 medewerkers. Impress is een belangrijke speler op de Europese, Noord Amerikaanse en Australaziatische markten.

ardaghArdagh Glass is nu de op twee na grootste fabrikant van glasverpakkingen in Europa met een omzet van €1.2 miljard, 24 fabrieken in 7 landen en heeft 6.500 medewerkers. Ardagh biedt glasverpakkingsoplossingen voor de voedsel- en drankenindustrie.

Ardagh Voorzitter Paul Coulson deelde mee: “Deze transactie vormt een transformatie voor Ardagh en biedt ons een wereldwijd bereik en omvang. De overname van Impress biedt Ardagh de mogelijkheid om wereldwijd een belangrijke speler op het gebied van verpakkingen te worden.”

Niall Wall, CEO van Ardagh voegde hieraan toe: “Deze nieuw ontstane groep zal 81 fabrieken  leiden met een leidende marktpositie in 24 landen. De nieuwe onderneming zal een aanzienlijke omvang hebben met een omzet van meer dan €3 miljard en 14.000 medewerkers.”