HomeMachinesAandrijven en besturenApollo Engineering ontwikkelt inpaklijn voor colaflessen

Apollo Engineering ontwikkelt inpaklijn voor colaflessen

apollo-cocacola-video

Het Friese teken- en adviesbureau Apollo Engineering ontwikkelde een in- en uitpaklijn voor Coca Cola-flessen. De lijn is speciaal ontwikkeld voor B.S.A., een import- en exportbedrijf in België dat de flessen inkoopt in de Benelux en Polen en de drank vervolgens weer verkoopt in Spanje.

Klik hier voor de video…

apollo-logoDeze machine haalt volle flessen cola uit het krat door middel van grijpers en zet ze op de flessenbaan. De flessen worden in een etiketteerstation afzonderlijk voorzien van een sticker met een Spaanse tekst. Vervolgens komen ze weer terug op een andere positie in de machine. Hier worden de cola flessen in een ander krat gezet.

De machine heeft vier verschillende ‘pick and place’ posities. De capaciteit loopt op tot 40.000 flessen per uur. De machine bestaat uit twee banen van ongeveer 23 meter lang. De toploader van de machine kan zowel inpakken als uitpakken. Dit komt doordat de machine gebruikmaakt van een vrij programmeerbare horizontale en een verticale servo-aandrijving, zo meldt Apollo Engineering in het decembernummer van het blad a&b.

Klik hier voor de video…

Kijk voor meer informatie op www.apollo-engineering.nl.

Bron: VMT Online