HomeNieuwsBeurzen en evenementenAnuga FoodTec dit jaar groter dan ooit

Anuga FoodTec dit jaar groter dan ooit

anuga-foodtec-1

Keulen maakt zich op voor de Anuga FoodTec. De internationale vakbeurs voor de voedingsmiddelen- en drankenindustrie gaat plaatsvinden van 27 tot en met 30 maart. De beurs zal met een extra hal groter zijn dan de voorgaande editie in 2009. Naar verwachting zullen 1300 bedrijven uit 35 landen exposeren op de circa 127.000 m2 beursvloer van Anuga FoodTec. De beurs groeit daarmee zo'n 16% ten opzichte van de voorgaande editie. Meer dan 50% van de exposanten komt van buiten Duitsland.

anuga-foodtec-logoHet beursconcept van Anuga FoodTec is gebaseerd op de pijlers processing, verpakken en voedselveiligheid. Met deze procesoriëntatie beperkt de vakbeurs zich niet tot een bepaald segment, maar wordt de totale voedingsmiddelensector bestreken. Exposanten bieden een overzicht van alle technologieën die in de verschillende stadia van de voedselproductie worden gebruikt. Onder die 1300 exposanten zijn grote internationale bedrijven als Tetra Pak (terug na afwezigheid tijdens de voorgaande editie), GEA , Ishida, Kiremko, Linde Gas, Mettler Toledo, Sidel, Krones en veel meer. Maar Anuga FoodTec is ook het platform voor MKB-bedrijven om zich te presenteren aan internationale beslissers.

Op de beursvloer is er wederom de Robotik Pack Line die de laatste stand van de techniek toont op het terrein van robotica en automatisering. Verder is er de Packaging Wall of Excellence, met kunststof verpakkingsinnovaties. Naast het expositiegedeelte omvat Anuga FoodTec een uitgebreid programma van presentaties en congressen. Vooraanstaande organisaties zoals EFFoST en EHEDG organiseren een congres. Ook wordt de International Fruit World 2012 gehouden alsook de twee verpakkingsconferenties Suspack over duurzaam verpakken en Ecopack Systems over kunststof verpakkingen. DLG, Deutschen Landwirtschafts-Gesellschaft, organiseert gedurende de vier beursdagen een programma van maar liefst 27 specialistenfora over specifieke technologieën en technieken. Nieuw is in 2012 de Carrièredag op 30 maart. Op deze dag worden studenten verwacht van zo’n 140 hogescholen uit negen Europese landen waarvan de (technisch/technologische) studie betrekking heeft op de Anuga FoodTec.

anuga-foodtec-2

Kijk voor meer informatie op www.anugafoodtec.de.

Bron: VMT (www.vmt.nl)