HomeNieuwsBeurzen en evenementenAnuga 2013: tien foodvakbeurzen onder één dak

Anuga 2013: tien foodvakbeurzen onder één dak

Met 6700 exposanten uit 100 landen vult de grootste vakbeurs voor de foodindustrie Anuga in oktober de elf hallen van het beurscomplex in Keulen. Op 284.000 m2 vinden tegelijkertijd tien vakbeurzen plaats, waarbij met Taste13 veel aandacht is voor innovaties. Zo’n zes maanden voor de start van de beurs, die plaatsvindt van 5 tot en met 9 oktober, meldt de organisatie al dat de beursvloer bijna is volgeboekt.

Net als bij voorgaande edities, combineert Anuga 2013 tien vakbeurzen onder 1 dak met elk een eigen thema en focus. De Anuga-vakbeurzen zijn: Fine Food, Drinks, Meat, Frozen Food, Chilled & Fresh Food, Dairy, Bread & Bakery/Hot Beverages, Organic, RetailTec en FoodService. Om de kwaliteit beter te waarborgen, moeten de exposanten op Anuga Organic voor het eerst bewijs van certificering tonen voor hun biologische producten.

Anuga’s innovatieplatform Taste13 combineert de nieuwste producten, de laatste trends en toekomstige ontwikkelingen. Een internationale jury van vakjournalisten selecteert de beste nieuwe producten die zowel op de beurs als op de website worden getoond. De jury kiest op originaliteit en kwaliteit en kijkt daarnaast naar marketing, verpakking, gemak, de aansluiting bij huidige trends en doelgroep.

Vanaf 1 juni kunnen exposanten hun nieuwe producten in de speciale Anuga-database zetten. Als de inzending voor 12 september binnen is, is dit meteen een aanmelding voor Taste13. Producten die later worden aangemeld, komen in elk geval nog wel in de nieuwe-producten-database die beschikbaar is via de website van Anuga.

Anuga vindt plaats van 5 tot en met 9 oktober. De beurs is elke dag geopend van 10 tot 19 uur, met uitzondering van de laatste dag. De beurs sluit dan om 18 uur.

Kijk voor meer informatie op www.anuga.com.

Bron: VMT (www.vmt.nl)