HomeNieuwsAntalis ziet verpakkers steeds vaker kiezen voor papieren tape

Antalis ziet verpakkers steeds vaker kiezen voor papieren tape

Verpakkers kiezen steeds vaker voor zelfklevende tape op basis van papier in plaats van kunststof. Wat maakt dit materiaal zo ideaal om dozen mee te sluiten? Vroeger was het volgens Antalis een B-product, maar inmiddels wordt er papieren tape gemaakt van topkwaliteit. Het materiaal heeft een groener imago, rekt niet en breekt niet snel.

Lang geleden konden dozen alleen gesloten worden met gegommeerd plakband en water, met krammen of met touw. Later kwamen de zelfklevende tapes van kunststof. En zo'n 25 jaar geleden werd een variant ontwikkeld, namelijk de zelfklevende tape op basis van papier. De eerste types waren volgens het bedrijf zogenaamde ‘masking tapes': “mooi meegenomen als het werkte, zo niet dan greep men naar de klassieke alternatieven”, aldus Antalis.

Maar die tijd is volgens het bedrijf definitief voorbij. Meerdere producenten hebben een volwaardige papieren tape ontwikkeld, zowel voor handmatig gebruik als op machinale dozensluiters. De voordelen van papier tape zijn dat papier een groener imago heeft, papieren tape gemakkelijk te verwijderen is, het rekt en niet snel breekt en dat het bovendien niet te licht en geruisloos afrolt.

Kijk voor meer informatie op www.antalis.nl.