HomeNieuwsBedrijven en personenAntalis zet belangrijke en positieve stap met overname door KPP

Antalis zet belangrijke en positieve stap met overname door KPP

De Japanse onderneming KPP (Kokusai Pulp & Paper Co.) is met ingang van 21 juli 2020 de controlerende aandeelhouder van Antalis geworden door de overname van alle aandelen die in handen waren van Sequdana en BPI. Hiermee wordt een lang proces afgerond dat begin 2019 van start is gegaan en staat Antalis aan de start van een nieuw hoofdstuk.

Antalis maakt nu deel uit van een toonaangevende wereldwijde distributie- en handelsgroep in de sectoren Papier, Packaging en Visuele Communicatie, die ook actief is op het gebied van recycling en een aanwezigheid heeft op vijf continenten met een pro forma omzet van meer dan 5 miljard euro.

Deze overname is duidelijk een zeer belangrijke strategische zet voor KPP en versterkt de toekomstige positie van Antalis in de markt, zeker in deze uitzonderlijke periode. Daarnaast versterkt het ook de financiële situatie van Antalis door naast lagere financiële kosten de schulden op de balans af te bouwen, waardoor Antalis flexibeler is om het bedrijfsmodel sneller te transformeren, klanten beter te kunnen bedienen en het productaanbod wereldwijd uit te breiden. Na de zeer uitdagende tijd van de afgelopen maanden, vertoont de bedrijfsactiviteit nu bemoedigende tekenen van progressief herstel.

Om de vraagcreatie te ondersteunen zullen er aanvullende marketinginitiatieven ontwikkeld worden om nieuwe projecten te stimuleren in alle vakgebieden van Antalis: innovatieve producten voor interieurdecoratie, milieuvriendelijke oplossingen voor verpakkingen en visuele communicatie, innovatie met unieke creatieve papieren en tal van diensten zoals het automatiseren van voorraadbeheer.

De combinatie Antalis/KPP biedt een bredere wereldwijde aanwezigheid en geeft geleidelijk aan toegang tot een grotere inkoopcapaciteit dankzij een breder leveranciersbestand, nieuwe diensten en e-commerce-innovaties.

www.antalis.com