HomeNieuwsBedrijven en personenAntalis ontvangt hoogste status van EcoVadis voor MVO-beleid

Antalis ontvangt hoogste status van EcoVadis voor MVO-beleid

Antalis, distributeur van papier, verpakkingsoplossingen en materialen voor visuele communicatie, heeft van EcoVadis de ‘Gold' status ontvangen voor haar MVO-beleid. Ecovadis is een platform dat onafhankelijke reviews over Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen afgeeft. De ‘Gold' status is de hoogste die een bedrijf kan krijgen.

MVO-activiteiten

Muriël Knippers, Communication Manager van Antalis Benelux: “Antalis heeft MVO in het hart van de onderneming gezet. De ‘Gold' rating van EcoVadis is daarom een erkenning voor onze dagelijkse inspanningen op gebied van duurzaamheid.” De award erkent de kwaliteit van Antalis' langlopende MVO-activiteiten met betrekking tot haar bewustmakingscampagnes en commerciële activiteiten met klanten en partnerbedrijven:

Antrak-platform

Het Antrak-platform van Antalis, bestemd voor alle bedrijfssectoren, beheert de traceerbaarheid en verantwoordelijkheid van de leveringsketen van Antalis door alle informatie over de maatschappelijke verantwoordelijkheid van haar leveranciers te verzamelen.

Certificeringen

Antalis heeft onlangs de ISO 9001:2015 en OHSAS 18001-certificeringen ontvangen voor haar vesting in Nederland. Het hypermoderne distributiecentrum in Almere is gebouwd met de hoogste eisen op het gebied van ergonomie, duurzaamheid en efficiency.

Green Star System

Ook heeft Antalis het Green Star System ontwikkeld, een waarderingssysteem voor papier waarmee in een blik duidelijk is welke papiersoorten milieuverantwoord zijn. Het systeem kent scores, zogenaamde sterren, toe op basis van milieuprestatie.

Waterplantenpapier initiatief

In 2015 is Antalis het waterplantenpapier initiatief gestart. Het project heeft geresulteerd in een papiersoort met overtollige waterplanten uit Almere. Sinds 2016 verkoopt Antalis dit bijzondere papier aan klanten zoals KPMG, ABN Amro, Provincie Drenthe en Staples. Nu volgt de stap naar producten gemaakt van papier.

www.antalis.nl