HomeDossiersDesignAntalis lanceert oplossing voor RFID-chip in verpakkingsmateriaal

Antalis lanceert oplossing voor RFID-chip in verpakkingsmateriaal

Antalis lanceert vandaag op de Vakdag Print & Sign de PowerCoat Alive, een papier dat via NFC-technologie met een smartphone communiceert. Door PowerCoat Alive laat Antalis de grenzen tussen digitale communicatie en traditionele print verdwijnen.

Papierproducent Arjowiggins is er in geslaagd om een RFID-chip te integreren in verschillende papierkwaliteiten. Deze chip kan worden gelezen door een NFC geschikt apparaat er simpelweg vlakbij te houden. Vervolgens wordt er automatisch verbinding gelegd met een gekozen URL, zonder iets te hoeven scannen of een app te openen.

PowerCoat Alive kan bijvoorbeeld gebruikt worden voor visitekaartjes, in verpakkingsmateriaal of uitnodigingen voor events. Voor marketeers is het een zeer interessant element dat de voortgang van een campagne continue gemeten kan worden via het speciale platform. Daarop is te zien hoe vaak een URL via de chip wordt geopend, waar, en door welk besturingssysteem (Apple/Android/Windows). Hiermee is waardevolle data te verkrijgen.

PowerCoat Alive komt in verschillende Creative Papers uitvoeringen, zoals Conqueror CX22 Alive Diamond White, Curious Metallics Alive Ice Silver en Mohawk Superfine Eggshell Alive Ultrawhite. Het product is recyclebaar, FCS-gecertificeerd en kan digitaal of regulier geprint worden.

Antalis heeft de exclusieve rechten om PowerCoat Alive te distribueren. Muriël Knippers, Communication Manager van Antalis Benelux: “Antalis is continu bezig met het ontwikkelen van producten die digitale toepassingen en traditioneel papier combineren. Digitaal smart paper is een mooi voorbeeld van de kruisbestuiving van beide werelden.”

www.antalis.nl