HomeMachinesInspecterenAnatolia voldoet aan hoogste eisen voor voedselveiligheid met Ishida

Anatolia voldoet aan hoogste eisen voor voedselveiligheid met Ishida

Ishida heeft onlangs een x-ray inspectiesysteem van het type IX-GA-4075 geleverd aan Anatolia, een Turkse verpakker van gedroogde vruchten. Met het systeem kan Anatolia rekenen op een uitgebreide kwaliteitsinspectie voor haar bulkverpakking. Anatolia exporteert wereldwijd een breed scala aan producten, waaronder sultana's, rozijnen, abrikozen, vijgen en gemengde gedroogde vruchten.

De toegenomen populariteit van voorverpakte gedroogde vruchten heeft gezorgd voor een grotere vraag van supermarkten naar strengere inspectieprocedures. Anatolia voldoet aan deze eis door de invoering van inspectietechnologie, zoals lasersortering en x-ray, om vruchtenstengels, gebroken stukken of afwijkende groottes te verwijderen of te minimaliseren en verkleuring te identificeren.

Echter is de meest kritische voedselveiligheidsdoelstelling het identificeren van vreemde objecten, zoals steentjes, glas, metaal en plastic, die per ongeluk in de toevoerketen terecht zijn gekomen tijdens het oogsten of drogen. Het x-ray inspectiesysteem van Ishida heeft zich bewezen als betrouwbare oplossing voor het detecteren van dergelijke kleine minerale stenen.

“Het x-ray inspectiesysteem van Ishida is goed ontworpen, de apparatuurmaterialen zijn duurzaam en een productwissel kan binnen enkele minuten worden uitgevoerd”, vertelt Koray Oz, projectmanager bij Anatolia. “De software is zowel gebruikersvriendelijk als stabiel, waardoor operators gemakkelijk door de productinstellingen kunnen navigeren en de engineers snel kleine aanpassingen kunnen doorvoeren.”

Kijk voor meer informatie op www.ishidaeurope.com.