HomeNieuwsBeurzen en evenementenAmmeraal Beltech gaat verhuizen

Ammeraal Beltech gaat verhuizen

Wegens uitbreiding van de productieactiviteiten van Ammeraal Beltech Manufacturing is besloten dat de Nederlandse werkmaatschappij Ammeraal Beltech uitwijkt naar een nieuwe locatie. Goede bijkomstigheid is dat alle afdelingen, thans verdeeld over twee locaties, na bijna vijftig jaar weer bij elkaar komen in één bedrijfspand.

Ammeraal Beltech zal zich als eerste vestigen op het nieuwe bedrijventerrein de Vaandel. Het nieuw te bouwen pand bestaat uit een productiehal van ongeveer 3000 m2, waarin 650 m2 kantoorruimte is geïntegreerd. Het pand krijgt een klassieke dakopbouw, waardoor optimaal gebruik kan worden gemaakt van binnenvallend zonlicht uit het noorden. Hoogwaardige isolatie en een moderne installatie zorgen zowel zomers als ’s winters voor een aangename temperatuur. Het gebouw is klimaatneutraal.

Een glazen wand zorgt voor de transparantie tussen het kantorendeel en de hal, waar de confectie plaatsvindt. Bezoekers kunnen letterlijk zien hoe hun product wordt gemaakt. De nieuwbouw ligt op korte afstand van de bestaande locaties. Het streven is dat begin april begonnen wordt met de bouw en in het derde kwartaal van 2012 de verschillende afdelingen hun intrek kunnen nemen.

De gronduitgifte voor het bedrijventerrein De Vaandel is dit jaar officieel gestart. Het wordt een modern gemengd bedrijventerrein. Bedrijven worden door de gemeente begeleid om een zo duurzaam mogelijk gebouw te realiseren. Dat leidt op termijn tot lagere energiekosten voor de bedrijven.

Ammeraal Beltech ontwikkelt, produceert en verkoopt proces- en transportbanden (o.a. synthetische banden, rubber banden, modulaire banden & kettingen, eindloos geweven banden, tandriemen, ge-engineerde banden) die worden toegepast in vrijwel alle marktsegmenten.

Kijk voor meer informatie op www.ammeraalbeltech.nl.