HomeNieuwsBedrijven en personenAmcor klaagt voormalig vice-president sales aan voor bedrijfsspionage

Amcor klaagt voormalig vice-president sales aan voor bedrijfsspionage

amcor-logoDe Amerikaanse verpakkingsgigant Amcor heeft een voormalig vice-president sales aangeklaagd voor bedrijfsspionage. De beklaagde, Charles McHugh, zou samen met zijn vader vertrouwelijke bedrijfsgegevens ter waarde van meer dan $ 300.000 hebben gestolen van het bedrijf. Dat staat in een rapport van Thomson Reuters.

In 2009 heeft McHugh volgens Amcor samen met zijn vader het bedrijf Value Added Packaging & Printing opgestart. Op dat moment was hij nog werkzaam voor Amcor. Volgens de aanklager heeft McHugh terwijl hij nog bij deze in dienst was eigendommen van het bedrijf, waaronder bestanden met vertrouwelijke marketing- en klantinformatie gestolen en misbruikt. McHugh was toen gebonden aan een geheimhoudingsverklaring. Dit verbood hem om handelsgeheimen en andere vertrouwelijke informatie over het bedrijf openbaar te maken.

Amcor beweert dat McHugh de informatie heeft gebruikt om klanten van Amcor over te nemen. Dit deed hij volgens het bedrijf door deze klanten ervan te overtuigen dat ze bij Amcor hun bestelling deden, maar dat deze vervolgens werd geleverd door Value Added Packaging & Printing, wat zou samenwerken met Amcor. Verder zou hij de klanten hebben gezegd dat hun accounts gewoon bij Amcor bleven. Dit alles heeft het bedrijf schade berokkend, aldus Amcor.