HomeNieuwsAmazon verzendt miljarden pakketten met product van Sealed Air

Amazon verzendt miljarden pakketten met product van Sealed Air

Met een geniepige grijns op zijn gezicht liet Howard Fielding, toen nog maar een kind, zijn eerste bubbel van een vel Bubble Wrap ploffen toen zijn vader even niet oplette. Hij was daarmee één van de eerste mensen die een vel Bubble Wrap in zijn handen had en één van de kleine met lucht gevulde zakjes tussen zijn duim en wijsvinger nam om deze te laten ploffen.

Gelukkig voor Howard Fielding, zijn familie en de beschaafde wereld zouden in de jaren en decennia die volgden nog vele bubbels volgen. Niemand wist op dat moment nog hoe waardevol die merkwaardig uitziende creatie zou zijn of hoe deze uiteindelijk de manier zou veranderen waarop goederen worden verpakt en verzonden. Het groeide uit tot het miljardenbedrijf Sealed Air.

E-commerce heeft het afgelopen decennium een grote rol gespeeld in de groei van het bedrijf. Amazon, het grootste e-commercebedrijf ter wereld, heeft volgens gepubliceerde rapporten vorig jaar 5 miljard pakketten verzonden naar zijn klanten, volgens gepubliceerde rapporten. Er is volgens Sealed Air ‘een kans van 99,9 procent' dat iedereen die een pakket van Amazon heeft ontvangen ook een product van Sealed Air in de doos vond.

Lees verder