HomeNieuwsAmazon kiest voor flexibele maatvoering van Panotec

Amazon kiest voor flexibele maatvoering van Panotec

De ontwikkelingen zijn enorm vooruitgegaan op het gebied van verpakken, zo ook bij Panotec in Italië, dat in de Benelux wordt vertegenwoordid door Cretech. Amazon heeft reeds gekozen voor Panotec en heeft reeds 20 machines in gebruik. Door een forse groei in het aantal webwinkels, ontstaat de vraag naar een efficiënte, maar vooral flexibele verpakkingsvorm. De flexibiliteit van Panotec gaat zo ver dat opvolgende dozen van verschillende formaten kunnen worden geproduceerd uit eindloos golfkarton.

Bij Amazon wordt een Amerikaanse vouwdoos op maat geproduceerd uit eindloos golkarton. Deze doos wordt semi-automatisch gelijmd en vervolgens handmatig opgericht. In het magazijn wordt de doos gevuld en automatisch gesloten middels tape of hotmelt. Een andere mogelijkheid is een FEFCO 0415 op flexibele maatvoering te produceren uit eindloos golfkarton. De vouwdoos wordt automatisch opgericht en gesloten.

Middels speciale software is het mogelijk de maat van de omdoos automatisch te bepalen, mits de buitenmaat van de te verpakken producten bekend is. De software die wij leveren berekent de ideale omdoos op maat voor het te verpakken product. Dit kunnen kleinere dozen of andere producten zijn. Deze software geeft vervolgens in een 3D overzicht weer hoe de producten in de doos geplaatst moeten worden. De doos kan automatisch worden gesloten. Een andere mogelijkheid om het formaat van de doos te bepalen, is om middels een handscanner de formaten te bepalen en hieruit het doosformaat te bepalen.

De flexibiliteit is groot, een invoer van 12 verschillende kartonbreedtes is mogelijk met een dikte van 2,5 tot 7 mm. Deze opties bieden zowel flexibiliteit als een minimum aan restafval. Het grote voordeel van dozen op maat is dat hiermee het volume wordt beperkt. Dit kan behoorlijke besparingen opleveren in transportkosten.

Onder meer Van Hoecke, Bribus, Vika, Sleurs, Jaga en Van de Voorde hebben machines van Panotec naar volle tevredenheid in gebruik.

Kijk voor meer informatie op www.cretech.nl of stuur een e-mail naar info@cretech.nl.