HomeNieuwsMachinesAlzarro Dönerworld vertrouwt productie döner kebab toe aan Kronen

Alzarro Dönerworld vertrouwt productie döner kebab toe aan Kronen

Begin 2024 nam het bedrijf Alzarro Dönerworld zijn nieuwe productiefaciliteit in het Duitse Korbußen in gebruik. Bij de productie van zijn unieke take-and-bake döner kebab vertrouwt het bedrijf op Kronen machines voor de geautomatiseerde verwerking van zijn ingrediënten.

Het bedrijf hecht veel waarde aan het gebruik van verse ingrediënten zonder conserveringsmiddelen. De Dönerback, een afgesloten deegzak gevuld met kip, saus en groenten, is verkrijgbaar bij de koelvitrines van verschillende retailers. Consumenten kunnen de döner kebab gewoon meenemen naar huis en in hun oven bakken. Het concept achter de nieuwe voedseluitvinding werd ontwikkeld en geregistreerd als patent door de oprichter van het bedrijf, Mustafa Demirkürek. In 2024 startte vervolgens de industriële productie van de innovatieve döner kebab, waarvoor Kronen machines efficiënt grote hoeveelheden groenten en slabladeren verwerken.

De nieuwe productiefaciliteit gebruikt verschillende Kronen machines om de ingrediënten voor de döner kebab te verwerken, waaronder de PGW XL rastersnijder, de GS 10-2 bandsnijmachine, de GEWA 3800 V ECO wasmachine, de KS-7 PLUS sla- en groentecentrifuge, de K230 salade- en delicatessenmengmachine en de KUJ-V snijmachine. De machines, waarvan sommige zijn gecombineerd tot een verwerkingslijn, worden gebruikt om sla, kool, uien en tomaten te snijden, wassen en centrifugeren om te worden gebruikt als verse ingrediënten in de Dönerback kebab.

Kronen werkte nauw samen met het team van Alzarro Dönerworld voor zowel de planning als de inbedrijfstelling van de sla- en groenteverwerkingsmachines. De uitgebreide expertise van het Alzarro-team op het gebied van döner kebabproductie werd gecombineerd met de jarenlange ervaring van Kronen in industriële voedselverwerking om de verwerkingsoplossingen perfect aan te passen aan de eisen van Alzarro.

“Bij de aanschaf van de machines hebben we vooral veel waarde gehecht aan hun betrouwbaarheid en een hoge mate van automatisering, zodat we grote hoeveelheden kunnen verwerken met de laagst mogelijke personeelsvereisten. We hebben een gloednieuwe productiehal gebouwd en uitgerust met machines waarmee we een hoge verwerkingskwaliteit en geautomatiseerde productie kunnen bereiken. We willen onze revolutionaire take-and-bake döner kebab aanbieden in supermarkten in Europa en daarbuiten en we kunnen tot 250.000 kebabs per dag produceren”, aldus Mustafa Demirkürek, de oprichter van Alzarro Dönerworld.

Na de première van het innovatieve nieuwe product op de beurs Grüne Woche in Berlijn in januari, werd de Dönerback in de zomer geïntroduceerd in de supermarkten en is sindsdien een succesvol product. Het is momenteel verkrijgbaar bij de koelvitrines van Edeka, Kaufland, Globus, V-markt en Rewe in Duitsland en bij Billa in Oostenrijk. Verdere uitbreidingen in heel Europa in locaties zoals Finland, Nederland, Noorwegen, Zweden, Italië, Zwitserland, Turkije, Denemarken en Frankrijk zijn ook al gepland. Om de versheid van het product te garanderen, worden de kebabs direct op de dag van productie of uiterlijk de dag erna aan de supermarkten geleverd.

Mustafa Demirkürek, de oprichter van Alzarro Dönerworld , heeft 16 jaar gewerkt aan het recept voor de Dönerback take-and-bake döner kebab. Sinds 2008 houdt hij zich bezig met de ontwikkeling van een innovatief product, dat is gebaseerd op zijn jarenlange ervaring als exploitant van een groot aantal döner kebab afhaalrestaurants.

www.kronen.eu