HomeNieuwsBedrijven en personenAltrif Label verhoogt capaciteit met nieuwe digitale pers van Xeikon

Altrif Label verhoogt capaciteit met nieuwe digitale pers van Xeikon

Xeikon introduceerde afgelopen september haar nieuwe digitale drukpers van het type CX500. Het is een volgende generatie digitale pers voor grote etiketten in kleinere oplages. Altrif Label investeerde onlangs in de aanschaf van deze machine. “Met een hogere snelheid verhogen wij hiermee onze bestaande digitale productiecapaciteit. Omdat de toekomst zeker in digitaal drukwerk ligt, blijven wij hierop in spelen”, licht het bedrijf toe.

Altrif Label: “Het is een goede opvolger van de Xeikon 3500 en trekt deze machine naar een nieuwe hoogte. Met een baanbreedte tot 500 mm en een productiesnelheid van maximaal dertig meter per minuut is deze Xeikon uniek in de markt. Perfect voor grote etiketten in kleinere oplages.”

Al langere tijd produceert Altrif Label op machines van Xeikon en is een ervaren en bekende speler in de markt van digitaal drukwerk. “Wij waren zelfs een van de eerste digitale drukkerijen in de Benelux en zijn blij dat we als een van de eerste drukkerijen deze machine hebben staan”, vertelt het bedrijf enthousiast.

Kleinere productieoplages zijn al langere tijd een trend in de verpakkingsmarkt. Waar vroeger grote productieruns van één type etiket normaal waren, is het volgens Altrif Label tegenwoordig normaal om meerdere versies van één etiket te hebben. Altrif Label: “Wilt u tien verschillende versies van één product in verschillende kleuren? Inclusief bijvoorbeeld unieke nummering? Voor een pers als die van Xeikon is dit geen probleem. Hiermee zijn wij klaar voor de (digitale) toekomst.”

Kijk voor meer informatie op www.altrif.nl.