HomeDossiersDesignAltrif Label bespreekt belang van etiketten voor uitstraling producten

Altrif Label bespreekt belang van etiketten voor uitstraling producten

Om een geschikt etiket voor uw verpakking te bepalen, zijn er een aantal vragen die u zich vooraf moet stellen. Een van deze vragen is: welke vorm en formaat geef ik mijn etiket? De vorm én het formaat van uw etiket zijn immers belangrijk voor uw uiteindelijke product. Vaak moet het etiket de consument overtuigen tot een aankoop. Hoe valt uw product in deze tijd nog op in een schap vol met concurrerende producten?

Uiteraard is het oppervlak waarop het etiket wordt aangebracht van groot belang. U kunt kiezen voor een etiket wat de gehele verpakking bedekt of juist maar een deel hiervan. Bijvoorbeeld als u uw product, bijvoorbeeld de inhoud van een fles, wilt tonen. Tevens zal de hoeveelheid informatie die op het etiket moet komen ook bepalend zijn voor de grootte van uw etiket.

Per industrie gelden er aparte regels met betrekking tot het vermelden van ingrediënten, allergenen, waarschuwingen en voedingswaarde. Ook zijn hier vaste lettergroottes aan gekoppeld. Maar buiten deze technische vraagstukken is de vorm van uw etiket bij uitstek bepalend voor de uitstraling van uw product.

Voor Altrif Label zijn de afmetingen van het etiket belangrijk voor het bepalen van de prijs. Bij rechte vormen is dit relatief gemakkelijk. Betreffende deze maten kan dit op meerdere manieren worden aangegeven. Zo kunt u de lengte-breedte afmetingen gebruiken, zoals bijvoorbeeld 20×40 mm of 73×60 mm, of maten in bijvoorbeeld A5 of A6 formaat hanteren. Ook kunt u de inhoud van uw verpakking gebruiken. Veelvoorkomende maten zijn 250 ml, 300 ml en 500 ml. Altrif Label kan u adviseren in welke afmeting gebruikelijk is voor uw verpakking.

Om zo economisch mogelijk te produceren worden etiketten altijd zo opgemaakt dat er zoveel mogelijk naast elkaar passen voor productie. Kijkende naar afmetingen kan dit een heel gepuzzel zijn, maar het resultaat is het waard. Het scheelt u geld en geeft ons minder afval en productietijd. Ook beschikt Altrif Label over verscheidene bestaande stansvormen (messen). Soms heeft Altrif Label het formaat wat u zoekt op voorraad of een formaat wat hier dicht bij in de buurt zit. Ook dit levert voor u voordeel op.

Meer weten over veelvoorkomende vormen van etiketten? Lees hier verder.

Kijk voor meer informatie op www.altrif.nl.