HomeNieuwsBeurzen en evenementenAll4Pack licht sterke innovatiecapaciteit van hele verpakkingssector uit

All4Pack licht sterke innovatiecapaciteit van hele verpakkingssector uit

De vakbeurs All4Pack Paris, die van 23 t/m 26 november 2020 een compleet aanbod (verpakking, processing, printing en logistiek) zal samenbrengen, heeft de ambitie om van deze nieuwe editie een avant-gardistisch en uniek evenement te maken door de sterke innovatiecapaciteiten van het hele verpakkings- en intralogistieke eco-systeem uit te lichten. Voor een gerichte presentatie van de vele innovaties en tastbare oplossingen die de verpakkingen anno nu en in de toekomst bieden, zijn er speciale ruimtes gecreëerd om te beantwoorden aan de verwachtingen van de bezoekers.

Het doel van deze speciale beursruimte is het stimuleren van interactie tussen de betrokken sectoren en zodoende iedereen in staat te stellen zich voor te bereiden op ‘de fase na de revolutie'. Bezoekers kunnen op deze manier informatie delen met een dertigtal start-ups en andere geëngageerde spelers die innovatieve oplossingen bieden en verschillende conferenties organiseren. Er zullen workshops worden aangeboden om ideeën en concepten te ontwikkelen over verschillende thema's, waaronder duurzamere verpakkingen en de ontwikkeling van herbruikbare distributieverpakkingen voor de e-commerce.

In het kader van dit omvangrijke evenement kunnen bezoekers nieuwe trends en nieuwe producten ontdekken in de sectoren die door de beurs worden vertegenwoordigd. Daarnaast kunnen bezoekers de prijswinnaars van All4Pack Innovations ontdekken, een concours waarbij nieuwe of door onderzoek ontwikkelde producten, machines/apparatuur, diensten of productieprocessen in de verpakkings- en intralogistieksector worden onderscheiden. Hierbij worden 5 categorieën uitgedragen: Duurzame en Maatschappelijk Verantwoorde Oplossingen, Design en Ergonomie, Innovatieve Technologie, Duurzame Materialen en Logistieke Prestaties. De prijsuitreiking vindt plaats op dinsdag 24 november om 11.15 uur in hal 7.

Dit jaar zullen in de innovatieruimte ook de winnaars van de 5 partnercompetities te vinden zijn: Oscar de l'Emballage, Pack The Future, Emballé 5.0, SIAL Innovation en De Gouden Noot (foto). Bezoekers kunnen ook de nieuwe beurssector ‘L’emballage fait sa révolution' (vertaald: ‘De revolutie van verpakking') bezoeken die de nieuwste verpakkingsinnovaties en -trends zal presenteren.

Om het aanbod compleet te maken, biedt de All4Pack Paris een reeks van 27 conferenties, elk op een bepaald vakgebied, die de bezoekers inzicht zullen geven op de veranderende normen en richtlijnen, trends in kaart zullen brengen om tegemoet te komen aan de consumentenvraag, en toekomstgerichte oplossingen zullen vinden voor duurzame machines, materialen en verpakkingen. Er zal aandacht worden besteed aan actuele thema's zoals de verpakkingsrevolutie (eco-design, circulaire economie, end-of-life verpakkingen), oplossingen voor duurzame logistiek of automatisering in het kader van industriële prestaties.

All4Pack Paris 2020 is vooral een platform voor persoonlijke ontmoetingen en contacten, maar ook een online-ervaring met verschillende diensten die voor bezoekers beschikbaar zijn, waaronder de mobiele applicatie en het bijbehorende web platform. Op deze manier kan iedereen praktische informatie opvragen, zoals de interactieve beursplattegrond, de exposantenlijst en de productcatalogus. Maar ook om met behulp van de virtuele tool gebruik te maken van diverse services, zoals matchmaking, het organiseren van videoconferenties, het deelnemen aan speednetwerksessies per thema, het live volgen van diverse conferenties of pitchsessies.

www.all4pack.com