HomeNieuwsAlex Hofstee blogt over nieuwe en tweedehands machines

Alex Hofstee blogt over nieuwe en tweedehands machines

Waarom investeren in een nieuwe verpakkingsmachine de moeite loont? Alex Hofstee van Ulma Packaging: “Na ongeveer 5 jaar wordt het tijd om te analyseren of je toe bent aan een andere machine of niet. De technologie staat niet stil en ook de concurrentie is op de hoogte van de meest recente ontwikkelingen op gebied van verpakken. Daarom zet ik de voordelen even op een rijtje.

De grootste verandering is dat nieuwe machines zoals de Sienna High Tec en de Atlanta E geen pneumatische lucht meer nodig hebben maar volledig servo-gestuurd zijn. Met deze machine halen we bijvoorbeeld een capaciteit van maar liefst 100 verpakkingen per minuut. Met name die snelheid en betrouwbaarheid worden erg gewaardeerd. Daarbij levert de nieuwe machine doordat hij servo-gestuurd is een fikse besparing op de energiekosten.

De machine is ook voorzien van een industriële PC (UPC). De software waar op de machine draait is compleet ontwikkeld door ULMA Packaging. De industriële PC (UPC) maakt het mogelijk om nog nauwkeuriger de assen en motoren aan te sturen. Hierdoor kan een hogere flow behaald worden, wat resulteert in een hogere capaciteit en efficiëntie.

Tot slot is er een grote tweedehandsmarkt die interesse heeft in het aankopen van oude toestellen. Ook Ulma zelf koopt regelmatig machines over voor een goede prijs. Op die manier hoeft u zich geen zorgen te maken over de overname van uw installatie.”

Kijk voor meer informatie op www.ulmapackaging.nl.