HomeNieuwsVerpakkingenAirpop draagt bij aan veilig transport van vaccins Covid-19

Airpop draagt bij aan veilig transport van vaccins Covid-19

Momenteel worden de Covid-19 vaccins verspreid en vinden de eerste inentingen plaats. Airpop Engineered Air, ook bekend als EPS, piepschuim of Tempex, speelt een wezenlijke rol tijdens de uitrol van deze levensreddende vaccins. Zowel tijdens de verdeling alsook het transport.

Het is van levensbelang dat Covid-19 vaccins stabiel getransporteerd worden, alleen op die manier wordt de werkzame krachtbehouden. Speciale medische koelboxen en verpakkingsmaterialen gemaakt van Airpop (EPS) dragen hieraan bij. Dit unieke materiaal zorgt ervoor dat de vaccins veilig en intact op hun bestemming aankomen.

Airpop (EPS) bestaat voor 98% uit lucht en slechts 2% grondstof. De thermische eigenschappen van dit materiaal zijn ongeëvenaard, zelfs bij temperaturen van -20 en -70 graden Celsius, noodzakelijk om deze entstoffen in de juiste conditie te houden.

In deze Airpop (EPS) koelboxen en verpakkingen blijft de temperatuur zelfs dagen op constante lage temperatuur. Airpop (EPS) is daarnaast in het bezit van schokbestendige, hygiënische en chemisch resistente eigenschappen. Ook is het vormvast, licht in gewicht en eenvoudig en veelvuldig recyclebaar. Zo biedt dit duurzame materiaal de beste en meest hoogwaardige bescherming aan de glazen injectieflacons van de Covid-19 vaccins en hun levensreddende inhoud.

Door haar waardevolle en unieke eigenschappen wordt Airpop (EPS) veelvuldig toegepast als beschermend verpakkingsmateriaal bij farmaceutisch en medisch transport. Voor bijvoorbeeld het vervoer en menselijke organen, voor chirurgische transplantaties en medische apparatuur.

www.airpop.info