HomeNieuwsAirplus Autofeed van Storopack voor snelle inline verpakkingsstations

Airplus Autofeed van Storopack voor snelle inline verpakkingsstations

storopack-airplus-autofeed

Met de Airplus Autofeed biedt Storopack een ruimtebesparend alternatief voor de silo op het verpakkingsstation aan. Op een onderstel dat uitklapbaar is op een hoogte van 2,5 meter produceert het toestel van de Serie Airplus GTI sensorgestuurd luchtkussens. De folie wordt met een extra lus op de werktafel van de inpakker gevoerd, die de gewenste hoeveelheid luchtkussens afscheurt. Door de omleiding ontstaat er een buffer van zes meter verpakkingsmateriaal. Met deze voorraad kan er één pakket per vier seconden worden ingepakt. Het benodigde grondoppervlak voor het systeem is slechts 85 x 70 cm. Het toestel is verrijdbaar en kan direct in de verpakkingslijn worden geplaatst.

storopack-logoDe sensor bevindt zich aan de onderkant van de draagstang. Als de bediener de lus inkort door aan de folie te trekken, activeert de sensor de productie van luchtkussens. Zo heeft de bediener altijd voldoende luchtkussens ter beschikking en verloopt het proces zonder oponthoud. Storopack biedt nog een extra optie om het werk te verlichten: In de Premium-uitvoering zakt het stangenstelsel automatisch naar beneden als het eind van de folie is bereikt, zodat de bediener gemakkelijk een nieuwe rol kan plaatsen. Er is ook een uitvoering waarbij de stangen handmatig via een gasveer worden bediend.

Airplus Autofeed is bestemd voor ondernemingen die veel inkomsten genereren met verzendingen, maar door ruimtelijke beperkingen geen of slechts kleineten dele silo's kunnen plaatsen. Het systeem is ook geschikt om in te zetten bij seizoenspieken in de verzending: met een eenvoudige 220V-aansluiting kan de Airplus GTI Autofeed zonder verdere installatie overal worden geplaatst waar een stopcontact aanwezig is.

Deze ontwikkeling vormt een nieuwe aanvulling op het “working comfort”-aanbod. Hieronder verstaat de onderneming verpakkingssystemen die zich aan de behoeften kunnen aanpassen, het proces efficiënt structureren en ergonomisch werken mogelijk maken. Het resultaat is een maximale productiviteit van de processen.

Op www.storopack.de/airplusgti vindt u meer informatie over het systeem en de contactgegevens van onze adviseurs, die de situatie ter plaatse komen bekijken en een passende oplossing voor de verpakking en het verpakkingsproces voorstellen.