HomeNieuwsBedrijven en personenAiropack International stelt Maarten Kool aan als directeur

Airopack International stelt Maarten Kool aan als directeur

Fabrikant van milieuvriendelijke dispensersystemen, Airopack International, benoemt Maarten Kool (56 jaar) per 1 juli 2022 tot nieuwe CEO. Hij gaat zich als managing director bezighouden met de internationale groei van het bedrijf, nadat het is overgenomen door Platinum Investment (PI), een joint venture tussen PIPM en de Zwitserse investeerder Axiom Partners. Sinds die overname is Airopack verdergegaan als Airopack International.

Maarten Kool volgt oud-directeur Roland Jonkhoff op, die Airopack onder andere leidde tijdens de doorstart door PI. Kool zal zich de komende tijd persoonlijk voorstellen aan opdrachtgevers en de toekomst van Airopack International met hen bespreken. “We zijn verheugd met de komst van Maarten Kool”, zegt Joop Drechsel, lid van de Raad van Commissarissen van Airopack International. “Na de goede begeleiding van Jonkhoff gedurende het faillissement en de succesvolle doorstart, markeert de komst van Kool een nieuwe start voor Airopack International. Maarten was de afgelopen jaren actief binnen de internationale verpakkingsindustrie en neemt relevante ervaring mee.”

Kool neemt ruim dertig jaar ervaring in de internationale kunststof- en verpakkingsindustrie mee en staat bekend als een culturele kameleon. Hij werkte en woonde eerder in de VS, Turkije en Thailand en heeft zakelijke relaties opgebouwd en onderhandelingen geleid in alle grote wereldeconomieën. Kool is zeer bekend met markten als kunststofmachines, bouwmaterialen, farmaceutische verpakkingen en hoogwaardige materialen. Kool: “Ik zie het als een mooie uitdaging om samen met het team van Airopack International en met ondersteuning van PI de internationale groei van het bedrijf met onder andere haar uniek gepatenteerde product te kunnen versnellen.”

www.airopack.com