HomeThema'sEmpack Den Bosch 2017Air Products focust op verpakken onder beschermende atmosfeer

Air Products focust op verpakken onder beschermende atmosfeer

Air Products laat tijdens Empack 2017, de verpakkingsbeurs die op 5 en 6 april aanstaande in De Brabanthallen in Den Bosch wordt gehouden, de mogelijkheden van verpakken onder beschermende atmosfeer (Modified Atmosphere Packaging, MAP) zien. De MAP-technologie wordt steeds interessanter voor voedingsmiddelenfabrikanten en retailers, omdat ze hiermee de houdbaarheid en de kwaliteit van voedingsmiddelen aanzienlijk kunnen verbeteren. Op de stand van Air Products kunnen bezoekers een gratis exemplaar van het nieuwe, praktische boekje over MAP afhalen. Daarnaast vestigt Air Products de aandacht op Freshline Superfresh, een proces om het versnelde bederf van diepgevroren levensmiddelen te vertragen nadat ze zijn ontdooid, en op de Freshline Plus-cilinders, die voldoen aan de strengste specificaties voor hygiëne en veiligheid.

Steeds meer voedingsmiddelenfabrikanten en retailers stappen over op de MAP-technologie vanwege de kwaliteit, de duurzaamheid en de kostenvoordelen. MAP kan de houdbaarheid van voedingsmiddelen met zo'n 50 tot zelfs 500 procent verlengen, waardoor bederf en verspilling verminderen. Ook voor de consument is MAP voordelig, want hij kan langer genieten van verse voedingsproducten die hun natuurlijke smaak en structuur behouden zonder dat ze inboeten op kwaliteit of voedselveiligheid. Tijdens Empack kunnen bezoekers op de stand van Air Products terecht voor informatie over de MAP-technologie en de toepassing van verpakkingsmateriaal en gassen voor de verschillende categorieën voedingsmiddelen.

Praktische boekje

Op de stand kunnen bezoekers onder andere een gratis exemplaar van het nieuwe, praktische boekje over MAP afhalen. Het handige, 83 pagina's tellende boekje omvat alle informatie die nodig is voor het onder gas verpakken van veertien verschillende voedingsmiddelencategorieën, variërend van vlees, klant-en-klaar maaltijden, vis, verse pasta's, bakkerijproducten, zuivel en dranken tot en met groenten en fruit. Ook worden de meest recente Europese richtlijnen, de lokale wet- en regelgeving en de laatste innovaties in de verpakkingsindustrie in het boekje behandeld.

Freshline Superfresh

Op de stand is ook aandacht voor Freshline Superfresh, een nieuw proces waarmee voedingsmiddelenfabrikanten en retailers de houdbaarheid en kwaliteit van gekoelde en diepgevroren voedingsmiddelen kunnen verbeteren. De nieuwe technologie combineert de voordelen van cryogeen vriezen en gasverpakken om het versnelde bederf van diepgevroren levensmiddelen nadat ze ontdooid zijn, te vertragen. Met de nieuwe Freshline Superfresh-technologie krijgen ingevroren producten na het ontdooien een kwaliteit en houdbaarheid die vergelijkbaar zijn met gekoelde producten die verpakt zijn onder beschermende atmosfeer. Ook de uiterlijke kenmerken, de smaak en de textuur blijven dankzij de nieuwe technologie langer intact.

Freshline Plus-cilinders

De Freshline Plus-cilinders van Air Products zijn speciaal ontwikkeld voor de toepassing van MAP. Deze speciale ‘food-grade cilinders' voldoen aan zeer hoge hygiëne-eisen en zijn ontworpen om de risico's van besmetting tijdens het productieproces te minimaliseren. De cilinders zijn bijvoorbeeld uitgerust met een ingebouwde filter tegen bacteriën. Zij garanderen gassen met een hoge zuiverheid voor elke toepassing in de food packaging. De cilinder is tevens voorzien van een BioCote anti-microbiële coating aan de buitenkant, die de groei van microben, bacteriën en schimmels op de cilinder voorkomt. Verder hebben de cilinders een speciaal ventiel om restgassen af te voeren. De cilinders voldoen aan alle Europese regels en standaarden voor voedselveiligheid en traceerbaarheid. Elke cilinder wordt geleverd met een certificaat over de herkomst en kwaliteit van de gassen.

Empack Den Bosch 2017 – Stand B127

Kijk voor meer informatie op www.airproducts.nl.