HomeThema'sEmpack Den Bosch 2017Air Liquide schenkt aandacht aan de mogelijkheden van MAP en droogijs

Air Liquide schenkt aandacht aan de mogelijkheden van MAP en droogijs

Op 5 en 6 april staat Air Liquide op Empack, de verpakkingsbeurs van Nederland. Hier worden alle ‘ins' en ‘outs' gepresenteerd over het verpakken van voedingsmiddelen onder beschermende atmosfeer, ook wel Modified Atmosphere Packaging (MAP) genoemd. Daarnaast wordt er veel aandacht geschonken aan de mogelijkheden van het gebruik van droogijs. Deze wordt steeds crucialer bij wereldwijde monsterzendingen van levensmiddelen en droogijs biedt daarnaast efficiency bij de distributie van levensmiddelen in de e-commerce.

Modified Atmosphere Packaging

MAP heeft als doel de houdbaarheid van een levensmiddel te verlengen en de kwaliteit te behouden door in te spelen op chemische, fysische of enzymatische processen. Hiermee kan de voedingsmiddelenindustrie voldoen aan de verwachtingen van de consument: verse producten met een langere houdbaarheid, visueel aantrekkelijke producten (kleurbehoud), vermindering van chemische additieven (conserveringsmiddelen) en behoud van kwaliteit (smaak en textuur).

Met de nieuwe MAP-app van Air Liquide laat het bedrijf zien welk gasmengsel geschikt is voor de meest uiteenlopende producten, gebaseerd op kennis vanuit de wereldwijde database van Air Liquide. Daarbij kan het bedrijf met deze MAP-app in een handomdraai het gasverbruik berekenen voor het MAP-verpakken van betreffende levensmiddelen.

Prioriteit: voedselveiligheid

De ALIGAL voedingsgassen van Air Liquide voldoen aan alle Europese normen en zijn ondergebracht in het ISO 22000. Dit biedt kwaliteitswaarborging voor de gehele productieketen vanaf de productie van het gas tot aan de levering bij de klant. Eveneens zijn de installaties voor het vloeibaar maken van kooldioxide en de productie van stikstof gecertificeerd volgens FSSC 22000, de internationale norm erkend door het Global Food Safety Initiative (GFSI).

Droogijs

Droogijs is een fantastisch product dat, ondanks de groeiende belangstelling, nog maar weinig bekendheid geniet onder het grote publiek. Tijdens Empack laat Air Liquide bezoekers fysiek kennismaken met droogijs en kan het bedrijf alles vertellen over de mogelijkheden hiervan.

Droogijs is de vaste vorm van koolstofdioxide (CO2), wanneer het sublimeert gaat het direct over van haar vaste vorm naar de gasfase en laat geen nat residu achter. Door de lage temperatuur van droogijs is het uitermate geschikt om te gebruiken als koelmiddel tijdens transport van voedingsmiddelen. ICS droogijs is de centrale productielocatie van Air Liquide en gespecialiseerd in droogijs, geïsoleerde verpakkingen en gelpacks. ICS is uniek door haar droogijs met FSSC 22000-voedselveiligheidscertificaat.

Op de stand laat Air Liquide diverse soorten droogijs isolerende en beschermende verpakkingen zien, waaronder de ‘cryobox'. Deze is speciaal ontwikkeld voor droogijs transporten van tijd- en temperatuurgevoelige producten wereldwijd. ICS heeft haar eigen expresdienst en beheerst hiermee de volledige logistieke koudeketen voor alle monsterzendingen.

Empack Den Bosch 2017 – Stand F110

Kijk voor meer informatie op www.industrie.airliquide-benelux.com.