HomeNieuwsBeurzen en evenementenAIPIA maakt programma bekend voor congres Active & Intelligent Packaging

AIPIA maakt programma bekend voor congres Active & Intelligent Packaging

Het programma voor de volgende editie van het wereldcongres van AIPIA, dat plaatsvindt op 2 en 3 november 2017 in Amsterdam, begint vorm te krijgen en de organisatie maakt bekend een aantal toonaangevende vertegenwoordigers te mogen verwelkomen. Een line-up van sprekers en exposanten, waaronder Agfa en Zappar, zullen er zorg voor dragen dat de laatste trends en topics op het gebied van actieve en intelligente verpakkingen tijdens het congres op de agenda staan.

AIPIA kondigde al eerder het eerste Hackathon-onderwerp aan, namelijk de acceptatie van nanotechnologie in verpakkingsmaterialen om de houdbaarheid van voedsel te verlengen. Nu bevestigt de organisatie dat de andere Hackathon-onderwerpen in een vergevorderd stadium zijn. Dick de Koning, AIPIA President, licht toe: “Deze Hackathons zullen een zeer dynamisch onderdeel van het congres zijn. Maar natuurlijk zal er veel meer te vinden zijn, zoals het programma op de website van AIPA laat zien. De vereniging levert altijd een zeer uitgebreid overzicht van de state-of-the-art in actieve en intelligente verpakkingen, een volledig alfabet zou je kunnen zeggen!”

Op het programma staan tot nu toe 36 sprekers, waaronder Udo Panenka (CEO bij Esko Packaging), Richard Sharp (Chief Technology Officer bij Shazam), Martin Stahel (Sales Director bij Zappar) en Fabrice Digonnet (New Business Devolopment Leader EMEA bij Dow Europe).

Eef de Ferrante, directeur van AIPIA, reageert: “Het congres zit vol met slimme en frisse ideeën van de beste vernieuwers in de branche. Ook hebben we een gezonde dosis aan nieuwe actieve verpakkingsontwikkelingen, evenals een interessante kijk op hoe deze technologie wordt geïmplementeerd in Japan. Dat is een interessant perspectief om vanuit te kijken, omdat er wordt voorspeld dat de ontwikkelingen op het gebied van actieve en intelligente verpakkingen in Azië de komende tien jaar het snelst zullen gaan.”

Details van de sprekers en presentaties tot op heden zijn nu online te vinden op de website van AIPIA. Daar zullen de komende tijd ook nog andere presentaties en onderwerpen worden toegevoegd.

Kijk voor meer informatie op www.aipia.info.