Na producten als aardbeien en bessen komt er nu ook voor het verpakken van verse champignons steeds meer vraag naar topseal. Agarica, dat al ruim vijftig jaar passie heeft voor paddenstoelen, was een van de eersten in Nederland die overstapte op deze hippe verpakking. Als leverancier van twee complete weeg- en verpakkingslijnen koos het bedrijf uit Hoogeveen voor Ultrapak, de exclusieve distribiteur van SEALPAC voor de Benelux. “Ultrapak wist ons vertrouwen te winnen en dat vervolgens te belonen”, blikt Arnaud Lenten van Agarica tevreden terug op het project.

Agarica koos er bewust voor om het complete project aan slechts één partij uit te besteden. Arnaud Lenten licht toe: “Door vraag vanuit de markt wilden we snel overstappen op topseal en dus moesten we snel beslissen. Het team van Ultrapak heeft ons hierbij goed geadviseerd en begeleid. Ze wisten ons vertrouwen te winnen en ons het gevoel te geven met de juiste partij in zee te gaan. Ons vertrouwen is beloond en ons product ligt nu netjes verpakt en mooi gepresenteerd in het schap bij onze klanten.”

De twee identieke verpakkingslijnen, die volledig door Ultrapak zijn geleverd en waarop alle soorten en maten paddenstoelen in diverse formaten en trays kunnen worden verpakt, omvatten naast dubbelbaans schalensluitmachines van het type SEALPAC A5 ook weeg- en invoerbanden van Arco, codeer- en etiketteerapparatuur van Videojet en ELS en checkwegers van Pulsotronic. “Beide lijnen draaien nu een aantal maanden en halen snelheden tot tachtig verpakkingen per minuut”, voegt Peter Roorda van Ultrapak toe.

Agarica zet iedere dag haar vakmanschap in om de liefhebber te laten genieten van een vers, gezond en eerlijk product en hierbij wordt de grootste zorg besteed aan de bewaking van de kwaliteit. Eenzelfde zorg voor kwaliteit zocht men ook in de leverancier van de verpakkingslijnen, weet Marcel Veenstra van Sealpac International. “Nauwkeurig, flexibel en efficiënt zijn kenmerken van de SEALPAC A-serie. Deze is geschikt voor vele producten, reduceert het materiaalgebruik tot wel 70% en met het unieke snelwisselsysteem kan er snel gewisseld worden naar verschillende verpakkingen. De ideale oplossing voor Agarica.”

www.ultrapak.nl