HomeMachinesWegen en doserenAdventure Food weegt instantmaaltijden naar tevredenheid af met LWA

Adventure Food weegt instantmaaltijden naar tevredenheid af met LWA

Er is een relatief kleine maar snel groeiende groep die weet hoe de professionele buitensporter het aanpakt. Die gebruikt een moderne energievoorziening: gevriesdroogde voeding. Eén van de weinige fabrikanten in Europa is Adventure Food uit Utrecht, opgericht door outdoorspecialist en expeditieklimmer Hans van der Meulen. Tijdens zijn expedities en beklimmingen kwam hij erachter hoe belangrijk de voedingswaarde, smaak en het gebruiksgemak van maaltijden zijn en besloot hij zelf instantmaaltijden te gaan produceren. Dit was het begin van Adventure Food.

“De eisen waaraan voeding onder dergelijke extreme omstandigheden moet voldoen, zijn een keiharde leerschool om het assortiment voortdurend te optimaliseren. Wij beseffen als geen ander dat eigenschappen als voedingswaarde, smaak en gebruiksgemak van cruciaal belang zijn bij het volbrengen van dergelijke uitdagingen. Allemaal zaken waar de ‘gewone’ buitensporter, kampeerder en zeiler ook van profiteren bij de keuze voor Adventure Food”, vertelt Ivo Stekelenburg, een van de huidige eigenaren van Adventure Food.

De maaltijden van Adventure Food zijn verkrijgbaar in heel Europe en zelfs ver daarbuiten. Ivo Stekelenburg: “Wij maken de perfecte maaltijden voor de actieve buitensporter. Onze gevriesdroogde maaltijden zijn licht, men hoeft slechts heet water toe te voegen om een complete maaltijd te krijgen en ze zijn bovendien tot wel vier jaar houdbaar. Logisch dat de vraag sterk toeneemt, want eenmaal geproefd aan het gemak van dit product dan behoort het tot de standaarduitrusting.”

De afgelopen jaren is Adventure Food hard gegroeid, mede door corona is de productie vorig jaar zelfs verdubbeld ten opzichte van het jaar ervoor en ook komen er steeds meer aanvragen voor hulpgoederen en rantsoenen. Hierdoor kwam er steeds meer behoefte aan het sneller en nauwkeuriger afwegen en verpakken van de maaltijden. Daarbij bood een 3-kops Newweigh lineaire weger van Laurijsen Weegautomaten (LWA) uit Dongen uitkomst.

“Onze NewWeigh lineaire weger met twee trilgoten tussen bunker en weegbak is speciaal geschikt voor fijnkorrelige producten. Door deze korte variant ontstaat minder stofontwikkeling en minder ontmenging. Daarnaast neemt hij door zijn compacte footprint weinig ruimte in beslag in de productieruimte. Dit laatste was van het grootste belang voor Adventure Foods, want de weger moest op de plaats van een oude weger en boven een bestaande verpakkingslijn worden geplaatst”, legt John Laurijsen van LWA uit.

Inmiddels is de weger van LWA naar volle tevredenheid in gebruik bij Adventure Food. “De weger van LWA is voor ons echt een hele vooruitgang. We hebben een maximale performance van vijftien zakjes per minuut en daarnaast 1% minder productweggave. We kunnen de weger namelijk continu monitoren en indien gewenst bijsturen. En komen we er even niet uit, dan sturen we een foto of een filmpje in de app, logt men van afstand in op de weger en wordt het direct verholpen. Dat is pas service”, besluit Ivo Stekelenburg.

www.lwa.nl