HomeNieuwsAdri & Zoon verpakt vis en mosselen voortaan in een duurzaam jasje

Adri & Zoon verpakt vis en mosselen voortaan in een duurzaam jasje

Duurzaamheid is een belangrijk thema bij Adri & Zoon. “Dat is als het goed is geen nieuws. Wij laten ons bijvoorbeeld adviseren door de Good Fish Foundation als we twijfels hebben over de aanvoer van vis. Ons nieuwe pand is gebouwd volgens de Breeam criteria en natuurlijk willen we de tempex viskisten vervangen door recyclebaar monoplastic.”

Milieuvriendelijke verpakkingen zijn ‘hot'. “Binnenkort introduceren we onze nieuwe kartonnen mosselverpakkingen. Met deze nieuwe verpakking besparen we maar liefst 85% kunststof. Een groot deel is vervangen door karton, wat makkelijk te scheiden is van een dun laagje folie. Beide materialen zijn makkelijk te scheiden en te recyclen.”

De MAP-verpakking is een milieubewust concept. “We verpakken de vis in een beschermde atmosfeer. Met de MAP-verpakking zorgen we op een natuurlijk manier voor een lange houdbaarheid. Een prachtige vervanging voor de piepschuim verpakkingen die we hadden, want de nieuwe verpakking neemt veel minder ruimte in, vermindert het tempex gebruik enorm, is recyclebaar en kost minder energie. Kortom: de MAP-verpakking is een product waar Adri & Zoon graag mee verder gaat.”

www.adrienzoon.com