HomeMaterialenVerpakkingsmaterialenAdapa presenteert eigentijdse flexibele verpakkingsoplossingen

Adapa presenteert eigentijdse flexibele verpakkingsoplossingen

Adapa Group presenteert van 9 tot en met 11 april 2024 op Empack in Gorinchem eigentijdse flexibele verpakkingsoplossingen voor diverse markten, zoals vlees, zuivelproducten, zoetwaren, koffie en hygiëneproducten. De Groep heeft zich gefocust op Design for Recycling en kan haar klanten nu ondersteunen bij het behalen van hun duurzaamheidsdoelstellingen met verpakkingsoplossingen op basis van PE, PP en papier. Het uitgebreide assortiment van de Groep omvat alle gangbare toepassingen met hoogwaardige krimp-, skin- en thermogevormde verpakkingen, maar ook flowpacks, twistwraps en nog veel meer. Op de EMPACK van dit jaar kunnen vakbezoekers uit de Benelux zich op de stand van Adapa verheugen op verschillende hoogtepunten.

Afhankelijk van de fabrikanten van verpakkingsmachines waarmee ze zijn uitgerust, kan het overstappen op PP-bodemfolies een hele uitdaging zijn. Met FlexiClose(re) AMX biedt Adapa fabrikanten een hersluitbaar bovenweefsel waarmee ze hun bestaande mono APET-onderweefsels kunnen blijven gebruiken. De hoogwaardige bedrukbare folie kan betrouwbaar en met hoge productiviteit worden verwerkt op conventionele thermovormsystemen. Het doorslaggevende voordeel van FlexiClose(re) AMX is de dichtheid van minder dan 1 g/cm3, waardoor het de ideale topfolie is voor onbedrukte APET-trays.

Recycleerbaarheid = verlies aan efficiëntie? Misschien, maar niet noodzakelijk! Adapa's assortiment “Design for Recycling” flowpack-films, de MonoFlow(re) E-Type en P-Type, zijn ontworpen voor recycling en efficiëntie. Dankzij de ervaring van de Groep in verschillende marktsegmenten en de eigen ontwikkeling van hoogwaardige films, b.v. laag-S.I.T. CPP-folies of innovatieve MDO-PE-folies, de flowpacks van adapa zijn ook optimaal aangepast aan veeleisende producten zoals koffie. De diverse MonoFlow(re) materialen draaien uitstekend en, afhankelijk van de machine, tot wel 120 cycli op diverse gangbare verpakkingslijnen. Dankzij verschillende barrièremogelijkheden en drukprocessen kunnen ze individueel worden afgestemd op de wensen van de klant.

Als het erom gaat altijd up-to-date te zijn en je voortdurend aan te passen aan veranderende omstandigheden, heb je de juiste gereedschapskist nodig. Met digiflex van Adapa hebben klanten de mogelijkheid om hoeveelheden te bestellen die zijn afgestemd op hun individuele behoeften, waardoor overproductie van verpakkingen wordt vermeden en hulpbronnen worden bespaard. Tegelijkertijd maakt deze printtechnologie briljante printresultaten mogelijk op verschillende materialen zoals flexibele films en papier en is hij een blikvanger op de kassa dankzij de hoge kleurnauwkeurigheid en veelzijdige afwerkingsmogelijkheden. Ook is het mogelijk veiligheidsmarkeringen aan te brengen, waarvoor speciale drukinkten of codes worden gebruikt.
“Met onze omvangrijke investeringen uit het verleden en komende jaren in de rug en vele efficiënte verpakkingsoplossingen in ons programma, presenteren wij klanten uit de Benelux op EMPACK een mooi totaalpakket. Meer gedetailleerde informatie hierover geven wij graag op onze stand en kijk uit naar een spannende uitwisseling met onze beursgasten”, benadrukt Anthony Chaumuzeau, hoofd verkoop bij Adapa Group.

www.adapa-group.com