HomeNieuwsBedrijven en personenACE Packaging wint onderscheiding met duurzame verpakking Compy

ACE Packaging wint onderscheiding met duurzame verpakking Compy

ACE Packaging is door Voka Vlaams-Brabant benoemd tot ‘Klimaatambassadeur 2017’. Elk jaar beloont het milieu-infopunt voor de kmo (miK), een samenwerking tussen Voka en de provincie Vlaams-Brabant, een bedrijf dat inspanningen levert om op een duurzame manier te werken. De provincie Vlaams-Brabant en Voka Vlaams-Brabant selecteerden drie finalisten uit de verschillende inzendingen. Dit op basis van criteria als relevantie van de duurzame acties, grootte van de acties en opname van duurzaamheid in de core business van het bedrijf.

Voor de industriële food- en retailsector en tal van andere sectoren produceert ACE Packaging verpakkingsproducten met een minimale milieu-impact. Na de plotse dood van zijn vader kwam Olivier Stappaerts aan het hoofd te staan van het familiebedrijf. “Het werd gesticht in 1946 en wij zijn al de derde generatie. Ik run de onderneming samen met mijn broer”, zegt de CEO. “In Diest tellen we 135 medewerkers. Met onze twee buitenlandse vestigingen erbij komen we aan 350 werknemers. In onze productievestigingen in Tunesië en Turkije maken we papieren broodzakken. Die leveren we aan alle vestigingen van Lidl in Frankrijk. We leveren verpakkingsmateriaal voor voeding aan ongeveer 400 klanten. Van composteerbare kommetjes voor salades tot 75 procent van alle broodzakken in België.”

De meest duurzame broodzak van ACE Packaging, Compy, is een composteerbare en recycleerbare verpakking. Deze verpakking is een ecologische en milieuvriendelijke oplossing die zowel thuis als industrieel composteerbaar en recycleerbaar is. Het product, inclusief papieren zak, inkten, lijmen en coating, bevat geen schadelijke stoffen en kan thuis worden gecomposteerd in een periode van zes maanden. Door de natuurlijke coating kan de verpakking ook met het oud papier meegegeven worden voor recycling.

Brenda Durniseau, Marketing & Communication van ACE Packaging: “Klanten zijn steeds meer vragende partij om hun voedingsverpakkingen te optimaliseren. Een verpakking kan milieuvriendelijk zijn op verschillende manieren. In eerste instantie focussen we ons op de juiste materiaalkeuze, die zoveel mogelijk composteerbaar of op zijn minst recycleerbaar moet zijn. In tweede instantie kan een verpakking ook de levensduur van voedsel verlengen. Hierdoor kunnen we ervoor zorgen dat er minder voedsel wordt weggegooid. We blijven vooruitblikken om het nog beter te doen. Zo willen we nieuwe certificaten halen om binnen twee jaar te evolueren naar een 100 procent composteerbare productie. We zoeken voortdurend naar nieuwe manieren op het gebied van ecologische verpakkingen.”

Kijk voor meer informatie op www.acepackaging.be.