HomeNieuwsAbracad Technoworks genomineerd voor Amerikaanse innovatieprijs

Abracad Technoworks genomineerd voor Amerikaanse innovatieprijs

Abracad Technoworks heeft zich geplaatst bij de laatste vijf voor de nominatie voor de nominatie Best New Packaging/Processing Equipment van United Fresh 2012, die van 1 t/m 3 mei wordt gehouden in het Ameriaanse Dallas. De machine waar Abracad Technoworks zich mee heeft ingeschreven is in 2011 ontwikkeld nadat er een behoefte ontstond op het gebied van de gezonde snack. “De hoge snelheid tel- en verpakkingsmachine telt onder andere gevulde zakjes met appelpartjes die als gezonde snack dienen bij een happy meal van McDonalds in Amerika”, aldus Egbert Nillesen van Abracad Technoworks.

De betreffende machine van Abracad Technoworks maakt het mogelijk om op hoge snelheid zakjes te tellen en deze ongesorteerd in een doos te storten met altijd het juiste aantal. “Hier gaat het met een snelheid van 2×205 zakjes per minuut. De machine draait ook in Europa bij de grote Italiaanse appelverwerker VOG ye Laives in Süd Tirol. Hier worden ook zakjes appel verpakt met een bepaalde hoeveelheid in een doos”, aldus Egbert Nillesen.

Maar de machine van Abracad Technoworks kan meer verpakken dan alleen zakjes appel. “De gezonde snack is erg in opkomst en men ziet verschillende andere snacks op de markt verschijnen, zoals snack worteltjes, snack radijsjes, partjes peren. Er liggen wereldwijd aanvragen om zakjes of producten af te tellen en te verpakken in dozen of in een kant-en-klaar maaltijd. Deze soort machines worden ook al gebruikt op koffiepads af te tellen voor verpakking in een zakje en Muffins af te tellen voor verpakking in een doos. Eigenlijk kan je zeggen dat alles wat geteld moet worden en daarna in een eenpersoons snackzakje of in een doos wordt verpakt door deze machine geteld kan worden”, aldus Egbert Nillesen.

Abracad Technoworks heeft zich gespecialiseerd in het verpakken van een gewogen product in een bakje of een schaaltje, waaronder maaltijdsalades, en het tellen en verpakken van het getelde product in een doos of zak.

Kijk voor meer informatie op www.abracad.eu of stuur een e-mail naar info@abracad.eu.