HomeNieuwsBedrijven en personenAB InBev investeert in twee nieuwe afvullijnen voor Jupiler

AB InBev investeert in twee nieuwe afvullijnen voor Jupiler

jupiler-flessen

AB InBev maakt zich op om 49,8 miljoen euro te investeren in de brouwerij van Jupille. Er zullen onder andere twee nieuwe afvullijnen voor flessen komen om te beantwoorden aan de stijgende exportvraag.

abinbev-logo-2014Zoals vorig jaar al het geval was voor Leuven (55 miljoen euro) en Hoegaarden (5,7 miljoen euro) zal de brouwerij van Jupille eveneens kunnen genieten van de groeiperspectieven van Belgische bieren op de exportmarkten. Tot op heden was slechts 31% van de productie van de brouwerij in Jupille voor de export bestemd.

Dankzij deze nieuwe investering zal de brouwerij van Jupille voortaan een groter deel van haar productie aanwenden voor export. Jean-Jacques Velkeniers van AB InBev geeft aan: “Wij zijn erg tevreden dat we deze investering voor onze brouwerij van Jupille kunnen aankondigen. De directie, het personeel en de sociale partners van Jupille hebben maanden hun best gedaan om tot dit resultaat te komen.”

De investering schept een duurzame toekomst voor meer dan vijfhonderd gezinnen. Momenteel werken 440 werknemers op de site van de brouwerij van Jupille. Bovenop een verbetering van de voorzieningen, zal deze investering leiden tot minstens vijftig nieuwe banen binnen de volgende jaren. “Uitstekend nieuws voor deze Luikse regio”, besluit Velkeniers.

Kijk voor meer informatie op www.ab-inbev.com.