HomeNieuwsAardappelverwerker Branston boekt successen met weger van Multipond

Aardappelverwerker Branston boekt successen met weger van Multipond

multipond-machine

De Engelse aardappelverwerker Branston heeft de productweggave sterk verminderd door de aanschaf van een nieuwe verpakkingslijn voor het verpakken van krokante aardappelschijfjes. Een belangrijk onderdeel van de lijn is een 14-kops multiheadweger van Multipond.

multipond-logo-2014De aardappelschijfjes worden per 350 gram verpakt in diepgetrokken trays van gerecycled PET. Hoewel Branston deze lijn op dit moment enkel gebruikt voor de aardappelschijfjes, zal het bedrijf in de toekomst meer producten op deze manier gaan verpakken. Deze producten worden op dit moment nog verpakt met de hand.

Sinds Branston gebruik maakt van de nieuwe verpakkingslijn is de snelheid verhoogt van 12 naar 77 verpakkingen per minuut. Dit betekent dat het geautomatiseerde systeem zes keer sneller werkt. Het gebruik van de Multipond multiheadweger zorgt er tevens voor dat de productweggave is gezakt van 6% naar 0,4%.

Richard Heppleston, algemeen directeur van Branston, is zeer tevreden met het resultaat: “De verminderde productweggave in combinatie met de verlaagde personeelskosten zorgen ervoor dat de investeringskosten ruim terug verdiend zullen worden. We draaien nu zeven dagen per week en verwerken 30% meer in de helft van de tijd. De cijfers spreken voor zich.”

Om het verpakkingsproces van andere producten tevens te optimaliseren staat het aanschaffen van een tweede lijn al op de agenda bij Branston, inclusief een nieuwe multiheadweger van Multipond.

Kijk voor meer informatie op www.multipond.nl.